Dronning Margrethe og Mette Frederiksen mødes i dag

19/11/20 08:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag tager statsministeren til Amalienborg, hvor hun vil præsentere dronning Margrethe for ændringer i landets regering.

Onsdag stod det klart, at fødevareminister Mogens Jensen (S) trak sig fra regeringen. Årsagen er den allestedsnærværende sag om minkaflivninger, der har klæbet til regeringen den seneste uge.

Det betyder, at der enten skal ændres i den nuværende minister-sammensætning eller hentes en eller flere nye ministre ind. Det bliver vi meget klogere på onsdag formiddag. 

Nu bekræfter Statsministeriet, at Mette Frederiksen senere torsdag mødes med dronning Margrethe, hvor statsministeren vil præsentere ændringer i regeringen. 

”Fødevareminister Mogens Jensen har i dag meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen. Derfor går jeg i morgen til Hendes Majestæt Dronningen for at ændre i regeringens sammensætning," udtaler statsminister Mette Frederiksen. 

Beklager

Statsministeren benytter lejligheden til at takke den afgående minister.

"Jeg vil gerne takke Mogens Jensen for hans store arbejde og for hans fokus på den grønne omstilling af dansk landbrug og arbejde for at styrke ligestillingen i Danmark," fortæller statsminister Mette Frederiksen, inden hun uddyber:

"Redegørelsen tegner et billede af et meget beklageligt forløb. Der er ingen som helst tvivl om, at der er begået fejl i forløbet. Jeg har i øvrigt noteret mig, at der i Folketinget foregår drøftelser om en yderligere og uvildig afdækning af forløbet."

 Statsministeriet oplyser, at Mette Frederiksen skal til Amalienborg klokken 11.00.