Dronning Margrethe overrasker: Dropper lillesøster

18/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
81-årige Dronning Margrethe har droppet lillesøster dronning Anne-Maries kommende 75-års fødselsdag til fordel sit årlige sommertogt

Mest læste i dag

Den 30. august fylder dronning Anne-Marie halvrundt. Her kan hun nemlig fejre sin 75-års fødselsdag.

Selvom dronning Margrethe inviterede til stor fest Amalienborgs festsale, da prinsesse Benedikte i 2019 kunne fejre sin 75-års fødselsdag, bliver successen ikke gentaget. Det skriver SE og HØR.

Det skyldes, at dronning Margrethe ganske enkelt ikke er i nærheden af sin lillesøster, når du fylder 75 år i slutningen af måneden. Derfor bliver der ikke på Amalienborg, at dronning Anne-Marie kan fejre den store dag i fællesskab med regenten.

Kongehusets officielle kalender afslører nemlig, at dronningens årlige sommertogt er planlagt til dagene omkring Anne-Maries fødselsdag. På lillesøster fødselsdag, kommer Margrethe derfor til at tilbringe dagen i fællesskab med borgerne i Thisted – og ikke lillesøster.

Faktisk er det ikke engang muligt for regenten at finde tid til at aflægge sin lillesøster et visit i dagene op til fødselsdagen. Fredag d. 27. august skal dronning Margrethe nemlig deltage ved Aarhus Festuges gallaåbning.

At Margrethe ikke kan deltage ved lillesøsterens fødselsdagsfejring, skyldes dog ikke dårlig planlægning af ansatte i Kongehuset. Det er nemlig dronningen selv, der ubestridt bestemmer, hvornår hun ønsker at drage ud på det årlige sommertogt på skibet Dannebrog.

I og med, at hun i næsten 75 år har vidst, hvornår hendes lillesøster har fødselsdag, kan det derfor ikke have været overraskende for hende, at hun har planlagt dele af sommertogtet på dronning Anne-Maries fødselsdag.

Det er dog næppe noget, som dronning Anne-Marie kommer til at tage synderligt tungt. Hun forstår nemlig ikke, hvorfor det er nødvendigt at holde en stor fødselsdag, når man fylder halvrundt.

"Nu har jeg boet uden for Danmark i så mange år, og jeg kan ikke forstå, at man skal fejre den store fødselsdag hvert femte år. Men sådan er det jo i Danmark, og det går hun meget op i. Der er hun meget dansk," udtalte hun til Ritzau, da dronning Margrethe selv fyldte 75 år.

Anbefalet til dig