Dronning Margrethe overrasker: Løfter sløret for stor nyhed

30/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Kim Refslund, DR ©
I denne uge udløses spændingen.

Mest læste i dag

Tirsdag i denne uge er en af de dage, som børn og barnlige sjæle fra hele landet har ventet desperat på. 

Her er det nemlig den første december og så kan man for alvor komme igang med det, som nogen synes er årets hyggeligste måned. Det har de også opdaget på Amalienborg. 
Det fortæller Kongehuset mandag i en pressemeddelelse. Her står det klart, at dronning Margrethe har været kreativ og nu kommer med noget af en juleoverraskelse. Dronningen står nemlig bag en julekalender, som alle landets børn og andre interesserede kan følge med i fra 1. december. 

Dette handler den om

Rigsfællesskabet danner i år rammen om Kongehusets digitale julekalender, oplyses det. Kalenderen kan følges på Kongehusets Instagramprofil fra den 1. december og helt frem til juleaften.

Julekalenderen er den femte af sin art og præsenterer igen i år en fortælling om Hendes Majestæt Dronningens håndlavede nisser. I årets juleeventyr sender Dronningen Nissepigen ud på en rejse gennem rigsfællesskabet for at finde Nissepigens to søskende, som Nissefamilien ikke har fejret jul med i hundrede år.

Nissepigens søskende slog sig ned på henholdsvis Færøerne og i Grønland under Christian 10. og Dronning Alexandrines store Kongefærd i 1921 - og ingen har set dem siden. Nissepigens julerejse bliver et møde med både færøske og grønlandske juletraditioner, myter og sagn sammenflettet med fortællinger om Kongehuset gennem tiden.

Udover på Instagram, så kan årets julekalender også følges på Kongehusets hjemmeside, kongehuset.dk, på følgende sprog: dansk, færøsk, grønlandsk og engelsk, oplyser Kongehuset. 

 

Anbefalet til dig