Dronning Margrethe overrasker: Premiere på Netflix i 2023

31/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der store nyheder fra dronning Margrethe.

Mest læste i dag

I 2023 kan man glæde sig til at se filmen "Ehrengard".

Filmen er baseret på Karen Blixens novelle af samme navn. Det oplyser Netflix via en pressemeddelelse, det skriver Ritzau.

Det er Bille August som instruerer den nye film, mens dronning Margrethe designer scenografien.

Bille August kalder det for en storslået mulighed, at vække "Ehrengard" til live som en Netflix film. Desuden glæder han sig meget til, at introducere historien til et globalt publikum.

Den danske film får nemlig premiere globalt på Netflix i 2023. 

Bille August har også kun rosende ord til Hendes Majestæt.

"Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til anledningen, og de kommer til at være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk," lyder det. 

Novellen der er udgivet et år efter, at Karen Blixen døde i 1962, handler om den unge mand, Cazotte. I eventyrriget Babenhausen bliver han hyret af en hertuginde, der skal have hans hjælp til at sikre en arving af tronen.

Utroligt glad

"Jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Karen Blixens historier har altid fascineret mig med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener," siger Hendes Majestæt Dronningen i pressemeddelelsen.

Hendes Majestæt Dronningen fortæller også, at hun har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne. Dronning Margrethe ser meget frem til, at se filmen komme til live, fortæller hun. 

Hvilke skuespillere vi kommer til at se i filmen, er endnu ikke offentliggjort. 

Manuskriptet til "Ehrengard" er skrevet af Anders August, der er Bille Augusts søn. Han har også skrevet manuskriptet til kortfilmen "Grisen" og til filmen "Dirch".

 

 

Anbefalet til dig