Dronning Margrethe roser Mary: ”Jeg blev meget, meget glad”

Nyheder
Frederik kigger forelsket på sin Mary. I morgen er det 16 år siden hun endelig blev hans. Foto: Shutterstock.
I morgen er det præcis 16 år siden, at kronprinsesse Mary blev gift med kronprins Frederik. Men faktisk opstod der god kemi mellem Mary og dronning Margrethe allerede ved deres første møde.

Mest læste i dag

Det er ingen hemmelighed, at dronning Margrethe og kronprinsessen har et særdeles godt forhold til hinanden, men allerede ved deres allerførste spontane møde var der stor glæde hos dronningen.

Smukt brudepar

På bryllupsdagen for 16 år siden strålede Mary om kap med solen, og kronprins Frederik kunne heller ikke holde glædestårerne tilbage.

Endelig fik han sin Mary, og deres glæde bragte stor lykke til alt deres familie og venner – ikke mindst dronning Margrethe, som synes, at det var vidunderligt at se sin søn med en fantastisk brud ved sin side.

Kronprinsen blev gift med Mary den 14. maj 2004 i Vor Frue Kirke, og siden har de stået fast sammen og støttet hinanden.

Meget glad for sin svigerdatter

At Margrethe var lykkelig for hendes søns valg af kone, kom faktisk allerede til kende to år før brylluppet.

I foråret 2002 synes kronprins Frederik, at det var på tide, at Mary mødte sin kommende svigermor. Det hele skete på Amalienborg, så man kan jo sige, at hun var tæt på i forvejen.

Men hele sammenkomsten var ganske spontan, og kronprins Frederik inviterede blot sin mor til the en dag, hvor Mary også var der.

Selvom det var tidligt, så synes han, at hans mor burde møde den kvinde, som han ville giftes med, og som var hans livs kærlighed.

Skabte stor glæde

Dronning Margrethe har også beskrevet det første møde med Mary som fantastisk. Hun fortæller om det i portrætbogen ”Under Bjælken”. Det skriver BILLED-BLADET.

Dronningen fortæller meget beskrivende om det første møde:

”Så kom jeg over i lejligheden i Christian 8’s Palæ, og traf hende første gang og blev meget, meget glad,” siger dronning Margrethe i bogen, som handler om hendes søn og hans liv.

Men dronningen kan slet ikke holde tilbage med de rosende ord hun har om Mary.

Hun beskriver hende som ægte, og siger, at Mary havde sådan et virkelig rigtigt væsen. Dronningen beskriver også kronprinsessen som en sød og god og fornuftig personlighed med gode holdninger.

Men vigtigst af alt så fortæller dronning Margrethe med et grin: ”Og så var hun ikke et rystende espeløv over at skulle møde den skrækkelige dronning og mor. Sådan noget sætter man jo pris på.”

Hvordan Frederik og Mary skal fejre deres bryllupsdag vides ikke, men mon ikke de finder en god måde på trods af corona.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig