Dronning Margrethe vækker opsigt: Har helt særligt ønske

11/06/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Dronning Margrethe har gjort sig særligt bemærket, i forbindelse med den forestående genforeningsfejring.

Mest læste i dag

På søndag den 13. juni, er der lagt op til en festlig dag, når Hendes Majestæt Dronningen og Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Prins Christian deltager i den officielle fejring af 100-året for Genforeningen. 

Sidste sommer var det 100 år siden, at Christian 10. stadfæstede den lov der indlemmede Sønderjylland i Danmark. Genforeningen var et resultat af en folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år.

I anledning af 100-året for Genforeningen i 2020 var det planen, at Dronningen og den kongelige familie skulle have besøgt Sønderjylland. Besøget blev udskudt til i år på grund af situationen vedrørende COVID-19 og gennemføres nu i stedet den 13. juni 2021, oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

I forbindelse med Genforeningen så har dronning Margrethe et helt særligt ønske. Det skriver den tyske avis Der Nordschleswiger.

Er allerede afhentet 

I Haderslev domkirke er der festgudstjeneste i forbindelse med Genforeningen - og det er her dronning Margrethe har ytret et helt særligt ønske.

Dronningen har nemlig ønsket, at almindelige borgere får mulighed for at deltage i festgudstjenesten.

Til gudstjenesten deltager også Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og statsminister Mette Frederiksen.

Da der naturligvis stadig er nogle coronarestriktioner at tage hensyn til, så vil der kun være omkring 160 gæster til stede i kirken.

For at give borgerne mulighed for det, så blev der fra arrangørens side lagt et vist antal billetter ud, der kunne afhentes på kirkekontoret i tirsdags af interesserede borgere. Alle billetterne er nu uddelt. 

I år bliver det en stor dag, da det også er allerførste gang, at prins Christian skal deltage. 

 

 

Anbefalet til dig