Dronning Margrethe vækker opsigt: Har helt særligt ønske

Foto: Shutterstock

Dronning Margrethe har gjort sig særligt bemærket, i forbindelse med den forestående genforeningsfejring.

På søndag den 13. juni, er der lagt op til en festlig dag, når Hendes Majestæt Dronningen og Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Prins Christian deltager i den officielle fejring af 100-året for Genforeningen. 

Sidste sommer var det 100 år siden, at Christian 10. stadfæstede den lov der indlemmede Sønderjylland i Danmark. Genforeningen var et resultat af en folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år.

Læs også

Annette Heick får muligheden - men vil ikke benytte sig af den

I anledning af 100-året for Genforeningen i 2020 var det planen, at Dronningen og den kongelige familie skulle have besøgt Sønderjylland. Besøget blev udskudt til i år på grund af situationen vedrørende COVID-19 og gennemføres nu i stedet den 13. juni 2021, oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

I forbindelse med Genforeningen så har dronning Margrethe et helt særligt ønske. Det skriver den tyske avis Der Nordschleswiger.

Er allerede afhentet 

I Haderslev domkirke er der festgudstjeneste i forbindelse med Genforeningen - og det er her dronning Margrethe har ytret et helt særligt ønske.

Dronningen har nemlig ønsket, at almindelige borgere får mulighed for at deltage i festgudstjenesten.

Til gudstjenesten deltager også Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og statsminister Mette Frederiksen.

Læs også

DMI: I weekenden kan det føles som 7 grader - I næste uge får vi 27 grader

Da der naturligvis stadig er nogle coronarestriktioner at tage hensyn til, så vil der kun være omkring 160 gæster til stede i kirken.

For at give borgerne mulighed for det, så blev der fra arrangørens side lagt et vist antal billetter ud, der kunne afhentes på kirkekontoret i tirsdags af interesserede borgere. Alle billetterne er nu uddelt. 

I år bliver det en stor dag, da det også er allerførste gang, at prins Christian skal deltage. 

 

 

 

 

Læs også