Dronning Margrethes elefant er død

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe har mistet sin 'lille' elefant.

Mest læste i dag

Elefantungen Prince er pludselig død efter kort tids sygdom. Den lille elefant blev kun 2 år gammel.

Prince var en elefantunge, som dronning Margrethe ejede i fællesskab med Carl Gustaf, der er Sveriges konge. På papiret var det også den svenske konge, der var den egentlige ejer af elefantungen.

Onsdag den 8. december sov lille Prince dog stille ind i en alder af blot 2 år. Det skriver flere svenske medier, herunder Svensk Damtidning.

Elefanten, der altså var delvist ejet af dronning Margrethe, havde hjemme i den zoologiske have Kolmårdens Djurpark, der er Skandinaviens største dyrepark.

Fredag i sidste uge kunne personalet i den svenske zoologiske have konstatere, at Prince viste tegn på, at han havde det dårligt.

Derfor besluttede man at tilkalde dyrlæger, der i fællesskab med det øvrige personale i Kolmårdens Djurpark forsøgte at hjælpe Prince efter bedste evne.

Desværre viste det sig, at deres indsats var forgæves. Onsdag den 8. december sov den lille elefantunge nemlig stille ind.

Prince var unge til kong Carl Gustafs hunelefant Bua og dronning Margrethes hanelefant Tonsak. Dette er også årsagen til, at ejerskabet af elefantungen var delt mellem den svenske konge og den danske dronning.

De to elefanter har de to majestæter fået i gave. Gaven kommer fra den nu afdøde thailandske kong Bhumibol Adulyadej. 

Ifølge Svensk Damtidning er det endnu ikke klart, hvad der var skyld i den lille elefantunges død.

Der er dog blevet iværksat en undersøgelse af elefantens død, og Kolmården Djurpark venter på at modtage testresultater samt svar på en undersøgelse, der er blevet udført af det svenske veterinærinstitut.

 

Anbefalet til dig