Dronning Mary modtog hård kritik: Nu gør hun alvor af klagerne

Foto: Shutterstock
Det fremgår tydeligt, at hendes majestæt har taget kritikken til sig.

Mest læste i dag

Dronning Marys tøjforbrug har længe været et emne for både beundring og debat.

Kendt for sin ulastelige stil, har dronningen dog også modtaget kritik for sit tidligere ekstravagante forbrug af garderobe.

Men nyere tal viser en markant ændring i dronningens tilgang til mode, hvilket afspejler en voksende bevidsthed om bæredygtighed.

Ifølge den årlige opgørelse fra modebloggen UFO No More, har dronningen gjort et betydeligt dyk ned ad listen over verdens dyreste royale kvinder, hvad angår tøjforbrug. Fra at have været placeret i toppen, er Dronning Mary nu at finde på en 16. plads.

I 2023 kunne den daværende kronprinsesse fremvise 70 nye stykker tøj, smykker eller andre accessories på de 71 arbejdsdage, hun havde med offentlige fremtrædener.

Den samlede pris for disse nye items beløber sig til mere end 338.000 kroner, hvilket giver en gennemsnitspris per nyt stykke tøj på lidt over 5700 kroner - et fald i forhold til året forinden, hvor prisen per item var over 7300 kroner.

"Jeg indrømmer, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre – og det arbejder jeg på," har dronning Mary tidligere udtalt til magasinet IN, og det ser ud til, at hun har holdt sit ord.

Interessant nok viser opgørelsen også, at prinsesse Marie, der nu er bosat i USA, har taget en anden vej.

Med kun 21 nye stykker tøj og smykker fremvist i det forgangne år, har hun mere end halveret sit offentlige tøjforbrug sammenlignet med året forinden. Men prisen per stykke tøj har hun til gengæld øget, hvilket peger på et skift mod færre, men dyrere investeringer i garderoben.

Denne tendens hos de danske royale kan ses som et spejl på den større samtale om bæredygtighed og ansvarlig forbrug, der finder sted globalt.

Anbefalet til dig