Dronningen åbner op om prins Henriks død: ”Det var ikke nemt"

Nyheder
Dronning Margrethe har haft en svær tid efter prins Henriks død, men hun har klaret det med oprejst pande - ikke mindst fordi hun har et vigtigt job som landets dronning. Foto: Kim Refslund, DR ©
Dronningen har de seneste to år været alene efter prins Henriks død. En hård tid - som hun dog har klaret sig godt igennem.

Mest læste i dag

Dronning Margrethe er nemlig omgivet af gode mennesker, som står klar til at hjælpe hende i de svære tider. Især hendes ældste søn, kronprins Frederik, har været ved hendes side.

Første tur gik til Argentina

Allerede kort til efter prins Henriks død skulle dronning Margrethe passe sine pligter som dronning.

På hendes første tur, som gik til Argentina, havde hun kronprins Frederik ved sin side. Derfor så hun det ikke som noget problem at rejse uden Henrik. Hun fortæller, at hun var glad for at have kronprinsen som ledsager. Det skriver Alt for damerne.

”Nu var Kronprinsen jo med, så vi var to om det. Det var ikke noget problem for mig. Jeg tog det bare derfra. Og min mand trak sig jo tilbage fra en hel del af det mere aktive et par år før, han døde. Så det hele var ikke så meget første gang, som det kunne have været eller måske så ud til,” fortæller dronningen til Alt for damerne.

Hun fortæller videre, at det gik godt, og at det var dejligt at have kronprinsen med til Argentina, fordi at to mennesker kan overkomme lidt mere end en enkelt person kan.

Mærkede at der var noget galt

Det er klart, at det var hårdt tab for dronning Margrethe at miste sin livsledsager.

Og allerede inden prins Henrik fik konstateret demens, kunne dronningen mærke, at der var noget galt. Men hvad der var galt, vidste hun ikke.

Hun fortæller også ærligt, at det ikke har været enkelt, at leve med prinsens sygdom:

”Det var ikke nemt de sidste par år, det vil jeg gerne sige. Han havde det ikke godt.,” fortæller dronning Margrethe ærligt til Alt for damerne.

Dronningen bliver også spurgt ind til, om det var en lettelse at han gik bort.

Til det fortæller hun, at det er svært at sige højt, fordi det ikke lyder rart, men at hun var glad for, at han ikke skulle blive ved længere, end han gjorde. For hans egen skyld. Og også for dronningens egen skyld, da det er hårdt at være pårørende til et menneske, der er ramt af demens.

Dronningen fortæller, at det menneske man kender, ændrer sig, og at det ikke er det samme menneske, som man har været sammen med i mange år. 

Hun slutter dog af med at fortælle, at hun er kommet godt videre, og at hun er heldig, at have sit arbejde og noget at stå op til.

Hun fortæller at hun sætter stort pris på sit arbejde som dronning, og at det ikke er en sur pligt, og at hun har fået fantastisk fin støtte fra hele familien.  

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig