'Dronningen af rock' er død

10/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den legendariske 'Queen of rock' er død.

Mest læste i dag

Den 75-årige brasilianske sangerinde Rita Lee er død. Det meddelte hendes nærmeste familie. Musikeren var omgivet af hele sin familie, da hun døde i sit hjem i São Paulo- lige som hun ønskede det, har hendes slægtninge sagt. Det skriver Mirror.

Rita Lee blev for to år siden diagnosticeret med lungekræft, og gennemgik behandling for sygdommen. I en følelsesladet udtalelse takkede familien alle for deres kærlighed og støtte i denne svære tid.

Sangerindens søn, Joao, hyldede sin mor og sagde, at hun nu var "en stjerne på himlen". Han tilføjede, at han var beæret og priviligeret over at være hendes søn og at have fået hendes værdier og opdragelse.

Fans har hurtigt udtrykt kærlighed og respekt for Rita og sendt kondolencer til hendes familie. Gennem sin karriere blev Rita betragtet som 'Dronningen af Rock', men hun foretrak selv at blive kaldt for "Frihedens skytshelgen".

"TAK FOR ALT RITA! du er en evig inspiration af styrke, mod og autenticitet... Jeg er glad for, at jeg kunne fortælle dig, hvor meget jeg elsker dig!!!!" kommenterede en følger.

"Rita, min muse, tak for alt. Må dit lys fortsætte med at skinne gennem alle dimensioner. Evigt," skrev en anden."

Foto: YouTube

Rita Lee opnåede sit gennembrud i 1960'erne og fortsatte med at udgive musik frem til sit sidste album, Reza, i 2012.