Dronningen aflyser alle planer

05/5/22 11:38

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu aflyser Dronning Elizabeth alle sine planer for sommeren.

Dronningen kommer ikke til at deltage i dette års havefester, men vil i stedet blive repræsenteret af andre medlemmer af den kongelige familie, afslørede Buckingham Palace i dag.

Den 96-årige dronning, der har lidt af mobilitet- og helbredsproblemer i de seneste måneder, vil ikke være med til de begivenheder, der finder sted for første gang siden 2019.

Beslutningen afhænger sandsynligvis af festernes format, idet monarken ville have været nødt til at stå i mere end en time, og bevæge sig ned ad skråninger for at hilse på folk.

"Det er en god beslutning for dronningen ikke at deltage i havefester, da der ville blive for meget standplads. Hvor er det dog en skam," siger den kongelige ekspert Angela Levin.

Normalt er der op til tre havefester i Buckingham Palace Garden hver sommer, samt endnu en på Palace of Holyroodhouse i Edinburgh. Det skriver DailyMail.

De sidste to år blev festerne aflyst på grund af pandemien, men de kongelige hjælpere annoncerede her til morgen, at festerne ville vende tilbage til sommer. De tre arrangementer i Buckingham Palace finder sted de næste tre onsdage i denne måned – 11., 18. og 25. maj. Holyroodhouse-festen vil være den 29. juni.

"Hendes Majestæt Dronningen vil blive repræsenteret af andre medlemmer af den kongelige familie ved dette års havefester, med detaljer om deltagelse, der vil blive bekræftet til sin tid," sagde en talsmand for Buckingham Palace sagde i dag.