Dronningen: Ingen panik over klimaforandringerne

11/04/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Dronningen mener ikke, vi skal panikke over klimaforandringerne. Foto: Shutterstock
Dronning Margrethe føler sig 'ikke ganske overbevist om', at klimaforandringerne er direkte menneskeskabte. Det skriver Politiken.

Mest læste i dag

I et interview med Politiken taler Dronning Margrethe om menneskeskabte klimaforandringer. I interviewet siger hun, at hun ikke er i tvivl om, at mennesker spiller en rolle i de nuværende klimaforandringer, men at hun er i tvivl om, hvorvist de direkte er skabt af mennesker.

Derfor mener hun, at vi ikke bør 'panikke' over klimaforandringerne, da panik generelt er en dårlig måde at håndtere problemerne på. 

I interviewet i Politiken siger hun blandt andet: "Det er ganske givet meget væsentligt og vigtigt at være opmærksom på. Men altså... at panikke er en meget dårlig måde at tage fat på problemer på. Det går ikke. Det skal man ikke."

Folketingsmedlem fortørnet over Dronningens udtalelser

Folketingsmedlem udenfor parti, Sikandar Siddique mener ikke, at Dronninge bør udtale sig som hun gør. Det er "uhensigtsmæssigt og en holdning, der hører fortiden til," udtaler han til BT.

"Det er uhensigtsmæssigt på alle tænkelige måder. Kongehuset blander sig i en højaktuel politisk debat. At man gør det med en så uvidenskabelig tilgang er selvfølgelig problematisk. Vi står i en situation, hvor klimakatastroferne banker på døren. Det er hele videnskaben enige om," siger Sikandar Siddique. 

De fleste forskere er enige

Selvom Dronningen ikke er sikker på, om klimaforandringerne er skabte er mennesker, så er det en næsten enig forskerbestand, der siger at mennesker er hovedårsagen til klimaforandringerne. Selvom tallet 97% af alle forskere er blevet kritiseret af mange kilder, så er der en bred enighed om, at klimaproblemerne udspringer fra mennesker. Alligevel har Dronningen fat i den lange ende, når hun udtaler, at panik ikke er den rigtige løsning.

 

 

Anbefalet til dig