Dronningen tager fusen på "de kloge": Det havde de ikke regnet med

03/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Få havde regnet med, at dronningen ville bruge ét bestemt ord i sin nytårstale. Foto: Shutterstock
Nytårstalen endte alligevel som en overraskelse for oddssætterne hos Danske Spil. Dronning Margrethe brugte nemlig et ord, som de slet ikke havde regnet med.

Mest læste i dag

Hvis du er en af de mange danskere, som har spillet på, at Dronningen i sin nytårstale ville nævne ’Facebook’, så kan du godt glæde dig. Du får nemlig dine penge 10 gange igen.

I Danske Spil havde man nemlig ikke regnet med, at Dronningen ville omtale den amerikanske teknologigigant i sin 48. nytårstale:

"Vi vurderede, at det var rimelig usandsynligt, at Dronningen ville nævne Facebook i sin nytårstale, og derfor var der forholdsvis høje odds på det ord. Det har omkring 200 spillere fået gavn af," siger Peter Emmike, der er oddsansvarlig i Danske Spil, i en pressemeddelelse. Det er anden gang, at Dronningen nævner Facebook i sine nytårstaler. Første gang var i 2012.

Ifølge Danske Spils optælling nævnte Dronningen i nytårstalen 26 af de i alt 265 ord, som man denne gang kunne oddse på.

Blandt de ord, som flest havde gættet på, og som rent faktisk blev nævnt i talen, var ordene ’grænsen’, ’fødselsdag’ og ’genforening’.

Overraskende nok var det klart mest spillede ord ’søens folk’, som mere end 2.500 danskere havde gættet på. Og det på trods af, at Dronningen aldrig har sagt det i sine foregående 47 nytårstaler.

Der var over 5.000 gevinstgivende kuponer på de ord, som var indeholdt i talen. Det var femte gang, at Danske Spil udbød spil på Dronningens nytårstale.

Sådan sagde Dronningen om Facebook

”I vores tid har der sneget sig en følelse ind, som kan være svær at tale om, men som vi må sætte ord på for at komme til livs: Ensomhed. 

Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med.”

 

Anbefalet til dig