Dronningen udtaler sig om coronakrisen: Sender opfordring til alle danskere

13/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Både i gode og krisetider står dronningen landet bi. Foto: Shutterstock
Nu udtaler dronning Margrethe sig om den viruskrise, som Danmark befinder sig i.

Mest læste i dag

Det er de færreste danskere, hvis hverdag ikke påvirkes af coronavirussen. Danmark er lukket ned og det bliver kun mere i de kommende uger. 

Det samme gør sig gældende på Amalienborg. 

Dronning Margrethe skulle have fejret sin 80-års fødselsdag i april, men i lyset af virussens indtog i Danmark er den runde fødselsdag nu blevet aflyst. Det gør sig også gældende for alle andre officielle arrangementer, som kongehuset skulle have deltaget i. Det vidner dronning Margrethe og resten af kongefamiliens officielle kalender på Kongehuset.dk om. 

Tiden er vanskellig 

Nu tager dronningen selv også bladet fra munden. Hun er kommet med en officiel udtalelse om den vanskelige situation, som Danmark netop nu befinder sig i. 

"Danmark og verdenssamfundet står netop nu i  en meget vanskelig situation. Vi har alle et særligt ansvar for at tage hensyn til hinanden og sammen bidrage til, at Danmark kommer godt igennem de meget store udfordringer, som landet står overfor. Jeg appelerer derfor til, at vi alle følger regeringens og myndighedernes ansvisninger og passer på hinanden," udtaler dronning Margrethe. 

Majestæten sender også en dybfølt tak til det personale, som kæmper mod virussen og for danskerne. 

"Jeg vil gerne rette en dybfølt tak til det danske sundhedspersonale og de myndigheder, institutioner, virksomheder og enkeltpersoner, som udviser stor handlekraft og omsorg for den danske befolkning, så vi sammen kan komme igennem denne vanskelige tid." 

 

Anbefalet til dig