Dronningens bittersøde sidste fødselsdagshilsen til prins Harry afsløret

16/09/2022

Naja Radik

Foto: Telegraph Media Group Limited/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Hertugen af Sussex fyldte 38 i går midt i de igangværende forberedelser til dronningens begravelse på mandag.

Mest læste i dag

Hertugen af Sussex fejrede i går, at han fyldte 38 år en uge efter, at have mistet sin elskede bedstemor, der gav ham en sidste fødselsdagshilsen. 

Prins Harry er stadig i Storbritannien, mens han og hustruen Meghan Markle forbereder sig til dronningens begravelse næste mandag sammen med resten af den kongelige familie. 

Familiens konti på sociale medier uploadede fire billeder af Harry på hans fødselsdag, herunder et med Meghan i Australien i 2018 og et andet af hertugen med skolebørn i Botswana, rapporterer Mirror.

Dronningens sidste fødselsdagsbesked til prins Harry lød: 

“Ønsker hertugen af Sussex tillykke med fødselsdagen i dag!” 

I forgårs sluttede prinsen sig til sin bror William, den nye prins af Wales, og deres far kong Charles III, der førte processionen bag dronningens kiste fra Buckingham Palace til Westminster. 

Under gudstjenesten stod medlemmer af den kongelige familie i formation med front mod kisten på den lilla-dækkede katafalk. 

Mens det fortsatte, syntes en følelsesladet prins Harry at miste fatningen, da han blev set tørre tårer væk fra øjnene.

Prins Edward og Sophie, grevinde af Wessex datter, Lady Louise Windsor, blev set tørre tårer væk under gudstjenesten, ligesom prinsesse Eugenie af York.

Da flytte gudstjenesten var overstået, og dronningens slægtninge forlod salen, var Sussexerne et af de få kongepar, der holdt hinanden i hånden med et stramt greb, efter at begge havde bukket og nejet for kisten. 

Ifølge kropssprogsekspert Judi James, var deres holden i hånden nødvendig. 

Hun sagde:

“Inde til gudstjenesten sluttede konerne sig til deres mænd, men igen så de store rumlige afstande bevidste ud for at skabe en formalitet.

“Da parrene gik ud, så de ud til, at holde sig til denne formation, bortset fra Harry og Meghan, der rykkede tættere på hinanden.” 

“De brugte deres knyttede hænder som en metode til at tilbyde støtte, trøst og beroligelse til hinanden.”

Efter dronningens død sagde prins Harry: 

“Ved at hylde min bedstemors, Hendes Majestæt Dronningens liv, og i sorg over hendes tab, bliver vi alle mindet om det vejledende kompas, hun var for så mange i sit engagement i tjeneste og pligt.” 

Anbefalet til dig