DSB laver nyt tiltag: Passagerer kalder det "ganske forfærdeligt"

Af: Lucas Andreas

|

09/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tiltaget kan komme til at påvirke passagererne negativt.

Mest læste i dag

Når man benytter sig af offentlig transport, skal man hen og fange bus eller tog på en station. Det er dog ikke altid, at man er der i præcis samme øjeblik som bussen eller toget, men heldigvis har de fleste stationer faciliteter til netop denne situation. Men det er desværre ikke altid kun passagererne, der bruger disse faciliteter.

På Vanløse Station har DSB taget en utraditionel metode i brug for at mindske uønsket ophold i aften- og nattetimerne. Ved at afspille høj musik fra klokken 18 til 06 forsøger man at skabe et mindre tiltrækkende miljø for højtråbende unge og hjemløse.

Denne strategi, som kan virke drastisk, har vakt blandede reaktioner blandt stationens brugere.

Det skriver TV2

Kirsten Skovlund og Birgit Rasmussen, der er passagerer og møder TV2 på stationen, er ikke begejstrede for musikvalget, som de finder ubehagelig. "Det lyder ganske forfærdeligt," siger Kirsten Skovlund, en mening der deles af mange andre passagerer.

Musikken, beskrevet som en evigt gentagende melodi, falder tydeligvis ikke i alles smag.

DSB's chef for stationsservice, Per Ubbe Vestergaard Pedersen, forklarer, at formålet med musikken er at forhindre længerevarende ophold af personer, der ikke er togpassagerer. "Vi har prøvet med vagter, men nu forsøger vi med musik, som vi har gode erfaringer med," siger han. Det er en taktik, der allerede er blevet implementeret på 14 andre stationer rundt om i landet, herunder Høje Taastrup og Lyngby Station.

Musikken, der er udviklet af professionelle komponister, sigter mod at påvirke opholdslysten negativt gennem dens diffuse og mentalt påvirkende karakter. Pedersen erkender dog, at dette tiltag også kan ramme almindelige passagerer, hvilket gør det til en konstant afvejningsproces.

Mens nogle passagerer støtter initiativet og ser det som en nødvendig foranstaltning for at bevare stationens sikkerhed og renlighed, udtrykker andre bekymring for de ramte grupper. Lene Olsen, en anden passager, finder musikken irriterende og mener, at hjemløse og unge ikke generer og bør have et sted at være. "Det er spild af skatteydernes penge," konkluderer hun.

DSBs nye tilgang til stationssikkerhed på Vanløse Station er et eksperiment i at balancere behovet for et sikkert og rent ventemiljø med hensynet til alle brugeres oplevelse. Mens musikken spiller videre i natten, forbliver spørgsmålet om dens effektivitet og retfærdighed åbent for debat.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig