DSB-lokomotivfører tabte sin kaffe: Endte med at lave skader for 31 millioner

09/07/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En DSB-lokomotivfører endte med at lave skader for 31 millioner kroner, fordi han tabte sin utætte termokop.

Mest læste i dag

Sidste sommer forekom en togkollision på Kastrup Station. En del af årsagen til dette var, at lokomotivføreren ikke var opmærksom, fordi han havde tabt sin termokop med kaffe.

Det fremgår i en redegørelse, der er udarbejdet af Havarikommissionen.

Ulykken, der fandt sted den 18. juli sidste år, skete, da et kørende tog kørte ind i tre stillestående togsæt. De omtalte togsæt holdt på Kastrup Station, hvor de ventede på en køretilladelse.

Den lokomotivfører, der havde ansvaret for det kørende tog, nåede ikke at observere de holdende tog i tide. En del af årsagen til, at han ikke nåede dette var, at han havde tabt sin termokop med kaffe ned på sin taske.

Af redegørelsen fremgår det, at den pågældende lokomotivfører var vidende om, at hans termokop ikke var tæt, hvorfor han ville samle den op, da han ikke ønskede, at hans taske blev våd.

Dette bærer dog kun en del af årsagen til ulykken, lyder det fra Havarikommissionen. Ulykken blev også forårsaget af det faktum, at bremsningen af toget blev iværksat for sent.

Hvad det vil sige er, at hastigheden tilsyneladende ikke blev sænket, inden toget nåede til det punkt, hvor lokomotivførerens udsyn begyndte at blive begrænset.

I rapporten lyder det, at dette sandsynligvis kan have været forårsaget af, at lokomotivføreren hverken havde erfaring eller en forventning om, at sporet ville være besat på lang afstand fra næste signal.

Selvom ulykken ikke blev forhindret, blev der dog bremset ned, hvilket medførte, at selve kollisionen skete med 29 km/t. Det var dog nok til, at man var nødt til at indstille kørslen til Københavns Lufthavn, skriver B.T.

Ulykken førte ikke til skader på medarbejdere, men fire blev dog kørt til kontrol på skadestuen. Anderledes ser det ud, når man kigger på økonomien, hvor ulykken nemlig har kostet dyrt.

"Der skete omfattende skader på det involverede materiel, samt mindre skader på infrastrukturen. Omkostningerne til skaderne er estimeret til cirka 31.000.000 kroner," fremgår det af rapporten.

Anbefalet til dig