DSB med beklageligt nyt: Disse tog er aflyst - og flere dage frem

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Adskillige afgange er aflyst i flere dage, melder DSB ud.

Lige nu læser andre også

Danske rejsende oplever betydelige udfordringer, da en strejke blandt tyske lokomotivførere skaber kaos på togforbindelserne mellem Danmark og Tyskland.

I en usædvanlig lang strejkeperiode på hele seks dage, fra den 24. januar til den 29. januar, vil samtlige afgange fra Danmark til Tyskland blive aflyst, oplyser DSB.

Normalt overtager tysk togpersonale driften i Flensborg, når togene krydser grænsen, og fortsætter rejsen mod Berlin og Hamborg.

Strejken, der skyldes uenigheder om løn og arbejdstid mellem lokomotivførere og Deutsche Bahn, det statslige tyske jernbaneselskab, har ført til aflysninger af omkring ti afgange dagligt, hvilket svarer til op mod 50 afgange i alt.

"Det er ekstraordinært. De fleste strejker har varet et par dage, men her snakker vi seks dage," fortæller Tony Bispeskov, informationschef hos DSB til B.T.

Han råder rejsende til at overveje alternative transportformer og forvente forsinkelser, hvis de beslutter sig for at fortsætte rejsen ind i Tyskland.

Rejsende, der har billet til en aflyst afgang, har mulighed for at beholde billetten og benytte den på en valgfri afgang fra den 30. januar til den 5. februar. Alternativt kan de få pengene tilbage, såfremt billetten blev købt før den 24. januar.

DSB understreger, at billetter købt gennem andre udbydere kræver henvendelse direkte til dem.

Deutsche Bahn har iværksat en nødkøreplan for at minimere konsekvenserne af strejken, men rejsende opfordres til at holde sig opdateret og søge alternativer, da ikke alle tog vil være påvirket af strejken.

Anbefalet til dig