Du har hakket løg forkert hele dit liv: Sådan undgår du at øjnene løber

Nyheder
Foto: Shutterstock
Er du træt af øjne som løber i vand, når du hakker løg? Så bør du læse med her.

Lige nu læser andre også

De fleste kan nikke genkendende til, at øjnene begynder at løbe i vand, når der skal hakkes løg. Det kan være en udfordring, især hvis du ofte skal bruge løg i maden.

Der ville det være langt nemmere, hvis man kunne hakke det, uden at tårerne pibler frem - og det viser det sig faktisk, at man kan.

De fleste af os kender ham fra en lang række madprogrammer, nemlig den - til tider - højtråbende stjernekok, Gordon Ramsey.

I en video på Youtube, viser han hvordan man nemt og enkelt hakker løg, uden at tårerne løber.

Det viser sig, at mange af os ofte begår den fejl, at vi skærer de to sider af, hvor roden sidder. Det bør man undlade, for faktisk er det der, at den saft som får øjnene til at løbe kommer fra.

Undgå at skære roden af

Du skal derfor skære løget midt over, så det er delt i to halvdele på langs - i stedet for at skære “enderne” (rødderne, red.) af. 

Herefter bruger du tre fingre, hvor den forreste “guider” kniven, så du også undgår at skære dig i fingrene. 

Først snitter man løget i tynde snit i den ene retning, hvorefter du “samler” løget og skærer ind midt i løget. Herefter kan du hakke det i små stykker. 

Du kan se hele tricket i videoen nedenunder, hvor Gordon Ramsey viser hvordan man hurtigt, nemt og ikke mindst tårefrit, kan hakke et løg. 

Anbefalet til dig