Du kan stå til at få penge tilbage: Halvdelen af testede elleverandører overholder ikke loven

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du kan formentlig stå til at have penge til gode

Lige nu læser andre også

Efter en grundig stikprøvekontrol af elleverandører har Forsyningstilsynet fundet grund til bekymring og retter nu en klar opfordring til alle danske el-forbrugere: Vær opmærksom på din slutafregning og tjek, om du har penge til gode.

Kontrollen afslørede, at reglerne for slutafregning ikke altid følges til punkt og prikke, når kunder skifter elleverandør.

Det skriver B.T.

"Tilsynet viste, at halvdelen af de ti selskaber ikke havde levet op til lovgivningens regler for slutafregning," udtaler Carsten Smidt, direktør for Forsyningstilsynet.

Undersøgelsen, der blev iværksat efter forbrugerhenvendelser og kritiske medieomtaler, havde til formål at kaste lys over elleverandørernes praksis og forbrugernes stilling i forbindelse med skift af leverandør.

Det står nu klart, at der er et markant behov for øget opmærksomhed på dette område.

"Vi kommer i lyset af blandt andet resultaterne fra vores første stikprøvekontrol til at fastholde et skærpet fokus på det her område, da korrekte slutafregninger er afgørende for, at forbrugerne kan føle sig trygge, når de skifter elleverandør," fortsætter Smidt.

Med påbud og påtaler uddelt til fem af de ti undersøgte selskaber, signalerer Forsyningstilsynet en klar forventning om forbedring.

Som elkunde i Danmark har du rettigheder, der skal sikre en fair behandling. En af de mest grundlæggende er retten til at skifte elleverandør når som helst, samt at modtage en korrekt og rettidig slutafregning senest seks uger efter skiftet. Denne afregning bør indeholde klare oplysninger om eventuelle tilgodehavender, som sikrer, at du ikke mister penge, du er berettiget til.

Forsyningstilsynets seneste opfordring er en påmindelse om, at det betaler sig at være en aktiv og opmærksom forbruger. Ved at tjekke din slutafregning nøje, kan du sikre, at du ikke går glip af penge til gode og samtidig bidrage til at holde elleverandørerne ansvarlige for deres forpligtelser over for forbrugerne.

Anbefalet til dig