Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i Europa, og nu giver vi også naboerne i Sverige og Holland baghjul, når det kommer til brugen af offentlige digitale apps.
Det viser Nordeuropas største studie om vores digitale liv - Mobile App Trends Report 2025 - hvor den dansk-svensk-hollandske tech-virksomhed, Framna, har spurgt knap 9000 brugere på tværs af de tre lande, om deres præferencer og vaner.
Sådan skriver Framna ApS i en pressemeddelelse.
Beskyt din skærm mod ridser og nysgerrige blikke med skærmfilter
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Spørger man en af eksperterne bag rapporten, Kristian Friis, der er Managing Director for Framna, har det offentlige satset stort, og er lykkedes med at lancere relevante digitale produkter, som borgerne har taget til sig.
”Det vi bl.a. kan se fra undersøgelsen er, at danskerne i højere grad end i både Sverige og Holland har taget de offentlige apps til sig og bruger dem i deres hverdag. Vi kan også se, at de vigtigste parametre for denne app-kategori er, at de er til at stole på, er godt designet og sidst men ikke mindst, at de gør livet lettere. Og det gør de. Danskerne oplever faktisk, at de offentlige apps skaber reel værdi for dem,” siger han.
Offentlige apps som dagligt værktøj
96 procent af danskere har MitID installeret på deres telefon, hvilket gør den delvist offentligt ejede app til den mest installerede app i Danmark.
Det samme mønster gør sig gældende, når man ser på hele kategorien af offentlige apps.
Danskerne har i høj grad taget de offentlige apps, så som MitID, Sundhedskortet, Kørekortet og Digital Post, til sig. Faktisk er de offentlige apps mere udbredte end både sociale medier, nyheds- og underholdningsapps.
De offentlige apps erstatter i stigende grad fysiske kort og dokumenter, så som sundhedskortet, som hovedparten af os relativt sjældent bruger.
Andre apps, med MitID som et godt eksempel, er derimod blevet en fast del af hverdagen. Sløret bliver blandt andet løftet for, at op mod 42 procent af danskerne åbner MitID på daglig basis, mens 11 procent bruger appen flere gange om dagen.