Dukker ikke op i coronapasset: Nu advarer ministeriet

Foto: Shutterstock

En slags test dukker ikke op i det europæiske coronapas

EU's coronapas er taget i brug tirsdag i denne uge. Desværre har det vist sig, at ikke alle lyntestsvar vises i EU-visningen i app’en, fortæller Sundhedsministeriet nu. Derfor opfordres rejsende derfor til at tage en PCR-test før afrejse.

Det fortæller ministeriet i en pressemeddelelse. 

"Testtypen fra Falck og Copenhagen Medical er ikke optaget på EU’s liste over test, der indgår i EU covid certifikatet, og det er derfor ikke muligt at få vist lyntest i EU-visningen i coronpas appen fra disse leverandører. Lyntest fra Carelink er dog optaget på listen og vises i appen. Der arbejdes på at få alle typer danske lyntest optaget på listen hurtigst muligt."

Læs også

Dronning Margrethe løfter sløret: Her går turen hen

Tjek dem

Rejsende opfordres derfor til at tage en PCR-test før afrejse, hvis man har brug for at kunne dokumentere en negativ test. Sundhedsministeriet bemærker, at der fra den 1. juli ikke længere er krav om tidsbestilling til PCR-test i Danmark. Men vær opmærksom på, at svartiden er op til 24 timer for PCR-test.

"Du opfordres til at tjekke indrejsereglerne i det land, som du skal rejse til. F.eks. er der i flere lande ikke krav om at fremvise negative test, hvis du er færdigvaccineret eller tidligere har været smittet med COVID-19. Flere lande accepterer også test foretaget af Falck og Copenhagen Medical, og man vil i de tilfælde kunne vise testpasset fra fx MinSundhed. Det er derfor vigtigt, at du tjekker indrejsereglerne," skriver Sundhedsministeriet. 

Det understreges samtidig, at man fortsat kan bruge din negative antigentest som gyldigt coronapas i Danmark.

Læs også

Mette Frederiksen kommer med ny vaccine-melding