Dybt rørt Mette Frederiksen efter trist nyhed: "En tragisk og svær situation"

06/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu reagerer statsministeren på dagens triste nyhed.

Mest læste i dag

Det har været nogle travle dage for statsministeren. 

Tidligere på ugen stod det klart, at Danmark har fået en ny markant udfordring at bakse med i coronakrisen. I en længere periode har smitten bredt sig på danske minkfarme. Det har man bl.a. også set i Holland. 

Nu er smitten dog muteret. Det kunne Statens Serum Institut fortælle tidligere på ugen. Den nyhed vakte megen postyr. Regeringen hasteindkaldte syv nordjyske borgmestre for at forberede dem på, at deres landsdel i nogen grad lukkes ned. 

Kort efter 18.30 var det en realitet, da statsministeren holdte pressemøde. Nu forholder hun sig til den svære beslutning. 

Mette Frederiksen rørt over corona

De seneste dage har rørt statsminister Mette Frederiksen (S) det fortæller hun i et opslag på Facebook. 

Udover at minkavlen tegner sig for en stor del af den danske eksport, så har mange familier beskæftiget sig med erhvervet i generation. Dem håber statsministeren, at hun kan hjælpe økonomsk, skriver hun. 

"Jeg håber derfor også på en bred politisk aftale, der kan hjælpe erhvervet. Også i dag skal der selvfølgelig lyde en særlig hilsen til alle hjemme i det nordjyske.

Hun sender også sine tanker til alle de familier på tværs af landet, som aflivningen vil påvirke både privat og professionelt. 

"Om kort tid går forhandlingerne i gang om hjælp til minkavlerne. Det er en tragisk og svær situation for alle, der er berørt af aflivningen af mink. Jeg føler dybt og inderligt med familierne. Og med alle jer, der mister jeres levebrød og måske livsværk," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

 

Anbefalet til dig