Dybt rystet Grevinde Alexandra

07/5/22 07:13

Henrik Rothenbücher

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Grevinden er rystet over de nyeste oplysninger.

Grevindens ældste søn, prins Nikolai, har gået på den omdiskuterede og prestigefyldte skole og blev student derfra i 2018. 

Netop derfor er hun "dybt rystet" over afsløringerne, da hendes egen søn ifølge hende "kun [har] gode minder fra sin skoletid på Herlufsholm."

Det skriver B.T.

Reaktionen kommer efter, at TV2's dokumentar 'Herlufholms hemmeligheder', som blev sendt i går aftes, har afdækket, hvordan adskillige elever er blevet og fortsat bliver udsat for overgreb, vold og mobning på den prestigefyldte skole ved Næstved. 

Én elev har beskrevet skolen som "sadistisk," og flere har i dokumentaren afsløret, at vold og mobning var og er en fast del af hverdagen. 

Prins Nikolai har som nævnt gået på skolen, ligesom prins Christian går der lige nu, og planen er, at prinsesse Isabella skal begynde på skolen til sommer. 

Om det stadig kommer til at ske, er der dog usikkerhed omkring, da Kronprinsparret i går udsendte en udtalelse på de sociale medier, hvor de kaldte forholdene på skolen for "helt uacceptable."

Parret er desuden forkæmpere for at standse mobning, og der går derfor spekulationer i, om det er slut med royale elever på Herlufsholm. 

"Det man kan læse mellem linjerne [red. i udtalelsen] er, at hvis der ikke bliver rettet op, så kan man ikke udelukke, at man på længere sigt må trække børnene ud," har kommentator og analytiker Lars Hovbakke Sørensen udtalt til B.T.

Mange danskere har ligeledes efter dokumentarens afsløringer givet udtryk for, at royale børn ikke bør gå på og repræsentere en skole, som har et så kritisabelt studiemiljø.