Dyr i drift? Her er superbilerne, der efterspørger flest brugte dele

03/01/2024

Jesper Bengtson

Foto: Autoparts24 ApS
Alene over de seneste to år er salget af brugte reservedele mere end fordoblet til de ofte milliondyre bilmærker.

Mest læste i dag

Selvom efterspørgslen på brugte reservedele primært kommer fra de mest almindelige bilmærker, så er der også et mærkbart salg af reservedele til nogle af de bilmærker, der er kendt som superbiler.

Autoparts24 har her samlet en liste over de superbiler, der oftest efterspørger brugte reservedele. 

Det skriver Autoparts24 ApS i en pressemeddelelse.

Ferrari, Rolls Royce og McLaren.

Alle sammen bilmærker, de fleste af os forbinder med luksus og nyslåede lottomillionærer.

Men på trods af deres status som såkaldte superbiler, er der de seneste år sket en markant stigning i både efterspørgsel og salg af brugte reservedele til en lang række af de mest luksuriøse bilmærker, der kører på vejene herhjemme.

Det viser en analyse, som Autoparts24 har foretaget.

Alene over de seneste to år er salget af brugte reservedele mere end fordoblet til de ofte milliondyre bilmærker, hvor særligt Maserati, Lotus og Rolls Royce det seneste år har oplevet pæne stigninger i efterspørgslen.

Men den stigende interesse for at købe brugte kvalitetsdele til eksklusive biler er ikke så overraskende, lyder det fra direktør i Autoparts24, Troels Meier.

"De seneste år er der sket en pæn fremgang i salget af nye biler, der har et prisskilt på over en million kroner, og den stigning har også kunne aflæses i salget af brugte luksusbiler. Og det har helt naturligt også gjort, at der er sket en øget efterspørgsel på brugte dele, hvor der både er enorme besparelser og kortere ventetider", siger han.

Når det kommer til udbuddet af dele til de eksklusive bilmærker, så spænder både priserne og størrelsen på de enkelte dele voldsomt.

Man kan eksempelvis finde en næsten ny motor til en McLaren til godt 130.000 kroner, et sidespejl til en Lotus til godt 2000 kroner og et bakspejl til en Ferrari til 970 kroner.

Og netop den store spændvidde i udbuddet er også en afgørende årsag til den store interesse for at købe brugte kvalitetsdele til de dyreste bilmærker, vurderer Troels Meier.

"Vi har aftaler med ophuggere over hele Europa, og derfor kan vi mange gange tilbyde dele til de her eksklusive bilmærker, som ellers kan være svære at opstøve, fordi de mange gange ikke bliver produceret længere", siger han.

Anbefalet til dig