Dyr overraskelse på vinterferien: Kan ende i millionregninger

10/2/23 08:22

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Man kan ende med en dyr overraskelse, hvis ikke man har styr på betingelserne i forbindelse med medicinsk dækning, lyder advarslen fra Gouda Rejseforsikring.

Vinterferie og kolde temperaturer byder ofte på rejser på ski eller til varmere himmelstrøg uden for Europa, og mens det kan være et skønt afbræk fra hverdagen, kan det også ende med at koste en gedigen hovedpine.  

For selvom omtrent tre ud af fire danskere er udstyret med en rejseforsikring når de tager på ferie, så kan der gemme sig en ubehagelig overraskelse med småt, hvis ikke man er opmærksom. Det drejer sig om den beløbsgrænse til medicinske udgifter, der er skrevet ind i sin rejseforsikrings betingelser.  

Det skriver Gjensidige Forsikringer i en pressemeddelelse.

Det er nemlig populært at købe sin rejseforsikring som en del af en pakkerejse eller direkte gennem sit flyselskab. Men gør man det, skal man være opmærksom på, at mange udbydere har en beløbsgrænse forbundet med medicinske udgifter.  

Og den kan være en hel del lavere end de reelle udgifter til behandling og hjemtransport, der i værste tilfælde kan ende i millionbeløb, viser en opgørelse, som Gouda har foretaget.

“Vi har bare i januar i år set sager, hvor en hjemtransport i fly har kostet op til 1,4 millioner kroner. Så har man en beløbsgrænse der fx lyder på én million, så står man pludselig med en regning på det resterende beløb, som man selv skal betale. Og ud over hjemtransporten, så kan man tillægge alle de udgifter, der har været forbundet med medicin og eventuel indlæggelse inden,” siger Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.  

Som rejsende er det derfor en rigtig god ide at købe en rejseforsikring, der har en ubegrænset max sum forbundet med medicinske udgifter. På den måde, får man nemlig dækket alle udgifter forbundet med sygdom eller ulykker, herunder også den notorisk dyre hjemtransport.  

“Især når man rejser uden for Europa, hvor vi ser hjemtransporter i millionklassen, vil det være en rigtig god investering at sørge for, man har det, vi kalder en ubegrænset max sum. På den måde er man sikker på, at ens rejse holder sig fuldstændig inden for det budget, man har sat, og ikke pludselig eksploderer, hvis uheldet skulle være ude.