Dyrehospital søger hunde, der skal aflives: 'Vi har virkelig brug for dem'

Foto: Shutterstock

Det kan umiddelbart virke meget kontroversielt, at de søger hunde, der skal aflives, men det er der faktisk en helt særlig årsag til, at de gør.

Universitetshospitalet for familiedyr i København er kommet med en efterspørgsel, som man umiddelbart ville kategorisere som kontroversiel, eftersom de søger hunde, som de kan aflive. Men ikke desto mindre er det tilfældet. 

Hospitalschefen, Merete Holst Nissen, reder trådene ud og forklarer, at det skyldes, at de døde hunde indgår som en vigtig del af dyrlægeuddannelsen, da de bruges af studerende, inden de går over til levende dyr. 

Læs også

Coronaskeptisk kendis er medejer af testfirma

"Vi har virkelig brug for de her hunde, så de studerende kan øve sig, inden de har med de levende dyr at gøre. Det svarer fuldstændig til på lægeuddannelsen, hvor folk donerer deres kroppe til Panum, så de lægestuderende kan øve, inden de står med rigtige mennesker," kommer det ifølge TV 2 Lorry fra Merete Holst Nissen. 

I februar delte Universitetshospitalet et opslag på Facebook, hvor de hyldede nogle af de nyuddannede dyrlæger, som også har været afhængige af døde dyr under oplæringen i studietiden. 

Merete Holst Nissen fortæller endvidere til mediet, at de studerende ikke skal øve sig på at gennemføre selve aflivningen, men at hundene, hvis liv alligevel ikke stod til at redde, bliver brugt af de studerende, så de kan øve sig på at foretage kirurgiske indgreb.  

"Vi søger hunde, som vi må få lov til at bruge til vores kliniske undervisning, efter de er blevet aflivet. Vi søger ikke hunde med henblik på at aflive dem, for at kunne bruge dem. Men derimod hunde, som alligevel skal aflives, fordi de er syge, gamle eller lignende, som vi så gerne vil bruge til undervisningen," fortæller hun. 

Det fremgår af deres hjemmeside, at man som tak for at have støttet dyrlægeuddannelsen, vil kunne få sin hund aflivet uden at skulle betale. 

"Hvis du vil støtte dyrlægeuddannelsen, vil vi som tak tilbyde gratis aflivning af din hund døgnet rundt, når det er tid til at sige farvel," skriver de på deres hjemmeside.

Det er dog ikke kun hunde, som Universitetshospitalet har efterspurgt, da de tidligere har efterspurgt syge marsvin, som ligeså stod til at skulle aflives.

Læs også

Jørgen Leth ramt af alderdommen: 'Jeg vil gerne have nogle flere år'