Dyrelæge advarer: Tegn på, at din hund lider af denne dødelig sygdom

27/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vores firbenede venner kan jo som bekendte ikke fortælle os, når noget ikke er som det skal være. Derfor skal vi være ekstra opmærksomme på, om der er noget i deres adfærd eller fysik, der ændrer sig.

Mest læste i dag

En dyrelæge har opfordret alle kæledyrsejere til at holde øje med tegn på, at den lille ven lider af en uhyggelig sygdom, og desværre kender ikke så mange mennesker til disse skjulte tegn.

Sygdommen Cushings' syndrom er en overproduktion af steroidhormonet kortison. Sygdommen er uhelbredelig og kan være livstruende uden den rigtige behandling.

Den mest almindelige årsag til Cushings syndrom er en tumor i hypofysen i bunden af ​​hjernen - som kan være enten godartet eller ondartet.

Den potentielle forskrækkelse, som dyreejere kan få, fik dyrlægen Peter Wright til at komme med en opfordring ejerne om at handle hurtigt, hvis deres hund viser symptomer.

Almindelige kliniske tegn er øget appetit, øget vandforbrug og mere vandladning. Det skriver The Sun.

Øget appetit er et direkte resultat af forhøjede niveauer af kortisol, som hjælper med at stimulere en hunds sult.

Tynd og skrøbelig hud er et andet resulterende symptom.

Dit kæledyrs pels vil mærkbart miste sin elasticitet - samt øge risikoen for farlige infektioner.

Mange af disse hunde kan også få et hævet ansigt (lidt ligesom grisen pot-bellied), på grund af en stigning i fedt i maveorganerne.

"De begynder at se ret tykke og fede ud (selvom de faktisk ikke har taget på). Det, der sker her, er, at kollagenet - det fibrøse netværk, der holder vores kroppe sammen - bliver svagere, hvilket forårsager det hævede udseende. Hvis du bemærker, at nogle af disse problemer begynder at udvikle sig over tid, så er det tid til en tur til dyrlægen," fortalte dyrelægen.

Efter en grundig undersøgelse af de kliniske tegn, din hund viser, vil dyrlægen sandsynligvis udføre en række tests for at nå frem til en diagnose.

Hvis en dyrlæge har mistanke om, at din hund lider af Cushings sygdom, vil en række blodprøver sandsynligvis følge.

Anbefalet til dig