Dyremishandling stoppet: Lænkede danseaber reddet fra grusom træningslejr

Af: Amalie L.

|

21/10/2024

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Det er World Animal Protection, der har rejst pengene til at reddet aberne.

Lige nu læser andre også

En redningsaktionen for de sidste indespærrede danseaber i Indonesien er afsluttet med succes i samarbejde med World Animal Protections samarbejdspartner i Indonesien.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra VIA ritzau.

I de seneste måneder har World Animal Protection rejst penge til at undsætte danseaberne i den sidste træningslejr på øen Java i Indonesien, og nu er redningsaktionen fuldført i samarbejde med dyrlæger og lokale myndigheder.

Aktionen for at få danseaberne ud af deres bure og fri af deres lænker i lejren ved byen Cirebon, er sket i god ro og orden under ledelse af dyreorganisationens lokale partner JAAN (Jakarta Animal Aid Network), og gennemført i samarbejde med de indonesiske myndigheder, herunder det lokale politi.

Tvinges til at stå på bagbenene

"Det er en kæmpe succes, at vi nu har fået befriet aberne. I træningslejren har dyrene været tvunget til at leve et forfærdeligt liv i lænker og små beskidte bure for at blive udnyttet som underholdningsdyr på gaden, hvor de har stået på stylter, danset, kørt på cykel og lavet andre 'underholdende' kunster fra morgen til aften,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

For at blive lydige underholdningsdyr er aberne blevet trænet med brutal disciplin, hvor de er blevet fysisk mishandlet og mentalt nedbrudt. Blandt andet har aberne lært at stå på bagbenene med en metode, hvor deres hænder bindes på ryggen, mens de samtidig får en kæde om halsen, så de tvinges til at stå på bagbenene for at kunne trække vejret.

Nyt liv til danseaberne

“Med lukningen af den sidste træningslejr, som vi har kendskab til, er abernes lidelser nu slut, og vi kan starte rehabiliteringen, der skal ende med, at dyrene får deres liv tilbage i det fri,” siger Stephanie Kruuse Klausen, der takker alle de danskere, der har doneret penge, så aberne nu får chancen for et helt andet liv i naturen.

“De penge, vi har rejst, skal blandt andet bruges til dyrlæger, transport, medicin og rehabilitering af de vilde dyr. Planen er at give Makakaberne deres naturlige liv tilbage og genudsætte dem på en ø, hvor vores samarbejdspartnere tidligere har fået genudsat andre tidligere danseaber. Så indenfor en overskuelig tid vil aberne igen leve frit og i selskab med artsfæller i den vilde natur – præcis hvor de hører til,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Anbefalet til dig