Dyrenes Beskyttelse advarer danskerne: Især katte bliver alvorligt syge

28/2/23 20:30

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
En sørgelig statistik går især ud over katte

Nok siger man at katte har ni liv, men det er bestemt ikke noget katteejere bør teste af på deres spindende kæledyr, skriver B.T.

En bekymrende undersøgelse fra Dyrenes Beskyttelse bevidner nemlig, at blandt alle former for kæledyr er katten suverænt det dyr der lider mest, af deres ejers social nedtur.

I 2022 rykkede Dyrenes Beskyttelses dyrereddere ud til i alt 2593 dyr i 915 sociale sager.

Ud af de tusindvis af sager viste den triste statistik, at 1789 af de ramte dyr var katte. Til sammenligning var menneskets bedste ven, hunden, på andenpladsen med “kun” 334 ramte dyr.

“Det er en rigtig trist udvikling, at så mange mennesker er udsatte i en grad, så de ikke kan tage vare på deres dyr. Det er samtidig meget komplekse sager, som sætter vores beredskab og internater under et stigende pres” fortæller Yvonne Johansen, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

De sociale sager er især svære at forholde sig til, når det kommer til dyrenes velfærd. Det er nemlig ikke sort-på-hvidt i disse scenarier.

“Det er en hårfin balance at hjælpe på den bedste måde i disse sager. Vi prøver at sikre dyrevelfærden for de involverede dyr, uden det sker på unødig bekostning af deres ejere. Det kræver, at vi er konstruktive, selvom vi godt kan finde ting at udsætte på forholdene” fortæller dyreværnschefen.