Dyrevelfærd: Nyt lovforslag forbyder hundekampe og cirkuselefanter

03/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Hundekampe skal forbydes og arrangørene skal kunne straffes, hvis et nyt forslag bliver gjort til lov. Foto: Shutterstock
Et forslag til en ny dyrevelfærdslov skal gøre området mere overskueligt for landmænd, dyrlæger og andre borgere. Den nuværende lovgivnings høje krav til dyrevelfærd vil dog fortsat gælde, bekræfter minister for fødevarer, landbrug og ligestilling Mogens Jensen.

Mest læste i dag

Danske landmænd, dyrlæger og alle andre borgere, som arbejder med dyr, har haft rigeligt med love og bekendtgørelser at holde styr på for at sikre god dyrevelfærd. Den nye dyrevelfærdslov skal forenkle lovgivningsstukturen på dyrevelfærdsområdet og dermed gøre det enklere for brugerne.

Alle, der arbejder med dyr, har haft en mindre jungle at holde styr på med flere forskellige love og bekendtgørelser om dyrevelfærd. Det klare formål med den nye lov er at reducere antallet af love og bekendtgørelser på området, så både landmanden, dyrlæger og borgere skal lede færre steder efter reglerne.

"Vi skal stille store krav til dyrevelfærden i Danmark, og en uoverskuelig lovgivning skal ikke stå i vejen for så væsentligt et beskyttelseshensyn. Der er ikke slækket på kravene til velfærden for svin, kvæg, heste og alle andre dyr," siger Mogens Jensen i en pressemeddelse.

Loven gøres mere overskuelig

Med den nye dyrevelfærdslov samles 11 love i én lov med tilhørende bekendtgørelser. Samtidig halveres antallet af bekendtgørelser på dyrevelfærdsområdet fra ca. 40 til ca. 20 bekendtgørelser.

Herudover indeholder loven også dyrevelfærdsmæssige tiltag. Det nye dyrevelfærdslovsforslag indeholder f. eks en udvidet mulighed for at forbyde arter af vilde dyr i cirkus, herunder elefanter og søløver. Derudover bliver dyrekampe forbudt, og også forsøg på at arrangere dyrekampe kan medføre straf.

 

Anbefalet til dig