Dyrlæge afslører: Sådan oplever kæledyr minutterne inden aflivning, hvis du forlader dem

Foto: Shutterstock

Dyrlægen fortæller den hjerteskærende sandhed om, hvordan dit kæledyr oplever de sidste minutter inden aflivning.

Mange kæledyrsejere er heldige at have en trofast og kærlig ven i mange år. En ven, som altid er der for dem, når de har brug for.

For de fleste er et kæledyr ikke blot et kæledyr. Det er derimod et familiemedlem. Derfor er det også en tragisk beslutning at skulle aflive kæledyret, selvom det er for dets eget bedste.

Læs også

Spærret inde: Over 4.000 kæledyr dumpet

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt, for at skåne kæledyret for smerter og ubehag.

Men nu afslører en dyrlæge den hjerteskærende sandhed om mange kæledyrs sidste øjeblikket. Alt for mange lader nemlig deres kæledyr forlade livet alene og bange.

Dyrlægen skriver følgende:

"Hvis du har et kæledyr er det uundgåeligt, i de fleste tilfælde, at dit kæledyr dør før dig. Så hvis du skal have dit kæledyr med til dyrlæge, for at give det en human, smertefri afslutning på livet, vil jeg have dig til at vide noget.

Du har været centrum for kæledyret hele dets liv. Det har måske blot været en del af dit, men for kæledyret er du alt, hvad de ved og ser som familie. Det er en forfærdelige beslutning hver gang. Der er ikke nogen undtagelser. Og det er frygteligt for os mennekser at miste dem.

Men jeg beder dig. Vær sød ikke at efterlade dem. Lad dem ikke dø i et rum fyldt med fremmede på et sted, som de ikke kan lide. Det I skal vide, som de fleste er jeg ikke ved, er at de leder efter jer, når I efterlader dem.

De kigger på hvert et ansigt i lokalet i jagten på den de elsker. De forstår ikke, hvorfor du har efterladt dem, når de er syge, bange, gamle eller døende, og har brug for trøst og omsorg.

Læs også

Advarsel til hundeejere: Det kan koste din hund livet

Vær ikke en kujon, fordi du tror, at det er for hårdt for dig. Forestil dig, hvordan dit kæledyr har det, når du forladet det i deres mest sårbare øjeblik, hvor folk som står tilbage, og skal forsøge at gøre vores bedste, for at vise omsorg og trøste dem, gøre dem mindre bange og forsøge at forklare, hvorfor du ikke kunne blive.

Fra en træt dyrlæge med et knust hjerte."