Dyrlæger advarer: Blodig sygdom i omløb blandt kæledyr

08/2/23 08:15

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Bekymrende advarsel til kæledyrsejere

I et opslag på Facebook informerer Nordre Dyrehospital i Lystrup ved Århus, at de har modtaget to hunde med blodig darré.

B.T. har historien.

“Vi ved ikke endnu, hvad det præcis handler om, da de nærmere undersøgelser stadig pågår, men vi formoder, at det drejer sig om en bakteriel eller en virusinfektion. Altså at hunden sætter snuden i noget afføring fra andre hunde – og så bliver de smittet den vej” lyder det i opslaget.

Begge hunde blev diagnosticeret som værende “virkelig syge” af lægerne. Faktisk mener de at det er usædvanligt, at hunde kan blive så syge, som det var tilfældet med de to indlagte hunde.

Dyrlæge Catina Frydensdal fra Nordre Dyrehospital udtaler til TV2 Østjylland, at de har modtaget rigtig mange opkald fra hundeejere, der melder om ligeledes syge hunde.

“Det er voldsomme tilfælde, som har krævet intensiv behandling. Ejerne reagerede præcis, som de skulle, men havde de ventet en dag, så er jeg ikke sikker på, at det var gået lige så godt. Så havde de ikke klaret den” fortæller Frydendal til TV 2 Østjylland.

Dyrehospitalet opforderer hundeejere til at være ekstra vagtsomme om diverse symptomer, der blandet andet inkluderer dårligt humør. Passivt adfærd og nedstemshed.

Derudover skal ejerne også holde ekstra øje med opkast eller diarré med blod.