Dyster melding fra ECB: Rammer 200.000 danskere

Af: Thea Andersen

|

16/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pessimisme og rentehop fra ECB rammer cirka 200.000 danske boligejere.

Mest læste i dag

Torsdag kom det frem, at Den Europæiske Centralbank (ECB) for fjerde gang i år har hævet sin indlånsrente fra 1,5 procent til 2 procent.

Ikke overraskende set i lyset af inflationen. Alligevel var der dystre toner om fremtiden, som kommer til at ramme tusindvis af danskere.

Det skriver B.T.

"Der blev bidt mærke i en benhård retorik fra ECB's side, hvor de går ud og siger, at renten den skal højere op, og den vil også blive oppe på et højere niveau i lang tid," siger privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank, som fortsætter:

"Der er ikke nogen tvivl om, at vi så i går, at efter meldingen så skød renterne i vejret. Og det rammer altså primært ned hos de danske boligejere, der har et variabelt forrentet lån. Særligt dem, der skal have ny rente på deres lån fra 1. januar."

Efter sigende er der er tale om ca. 200.000 danskere, der fra nytår skal have ny rente på deres realkreditlån. Den nye rente fastsættes 27. december.

Som det ser ud nu må se frem til en markant ændring, lyder det fra Brian Friis Helmer:

"Hvis man står med et lån med afdrag på 1,5 millioner kroner, så skal man ud at finde 1000 kroner ekstra om måneden i ens budget, siger han og fortsætter:

"Har man et afdragsfrit lån, så er det et beløb på cirka det dobbelte. Så det er bestemt noget, der kan mærkes."

Anbefalet til dig