Dyster melding fra Mette Frederiksen: "Det er en stor opgave"

18/1/21 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu udtaler statsministeren sig om landets aktuelle corona-situation.
Den seneste tid har de daglige coronatal været i den lavere end, men regeringen er fortsat bekymret.   Det skyldes den britiske corona-variant, B117, der er mere smitsom end den variant af coronavirussen, der har været den dominerende i Danmark det seneste år. I næste måned forventes det, at den britiske variant vil være den dominerende her til lands, derfor arbejder myndighederne nu på at få de centrale tal så langt ned som muligt, inden den mere smitsomme variant overtager.    Mandag har statsminister Mette Frederiksen (S) delt et opslag på Facebook. Heri sætter statsministeren nogle ord på, hvor Danmark lige nu befinder sig i dansen med corona.    "Vores helt store håb for at få åbnet Danmark igen er vaccinerne," skriver Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 
"Når vi har vacciner nok, har vi sat et mål om at kunne vaccinere 100.000 danskere om dagen."   Statsministeren understreger, at det bliver en stor opgave at nå det mål i en tid, hvor sundhedsvæsenet er presset og dele af erhvervslivet lige så.    "Det er en stor opgave. Samtidig med vi skal have økonomien på ret køl."

Deler udfordring

Danmark står dog ikke alene med den stor opgave, det bliver, at få økonomien på ret køl igen efter en lang periode med nedlukninger, rejseforbud, forsamlingsforbud og andet, der kan have en indvirkning på virksomhedernes evne til at tjene penge. 

"Det er en udfordring vi deler med resten af verden," fortæller statsminister Mette Frederiksen.    "Derfor mødtes jeg i dag virtuelt med regeringslederne fra Østrig, Australien, Israel, Norge, Grækenland og Tjekkiet. Vi talte om håndteringen af pandemien, de økonomiske følger, og hvordan vi får vores lande godt ud på den anden side."   De forskellige lande har haft meget forskellige forløb under krisen, men derfor er der fortsat værdi i at udveksle erfaringer, mener Mette Frederiksen.    "Selvom vores udgangspunkter er forskellige, så har Danmark stor gavn af et stærkt internationalt samarbejde i vores fælles kamp mod corona," skriver statsministeren afslutningsvis.