Dyster melding: Julen risikerer at blive ødelagt for over 100.000 danskere

15/12/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Julen nærmer sig - og samtidig lurer coronasmitten. Det betyder, at mange danskere kan risikere ikke at kunne holde den jul, som de havde planlagt.

Mest læste i dag

Omikron er et ord som danskerne for nyligt er blevet bekendt med, og som man nu - desværre - hører dagligt. 

Den nye variant af coronavirus truer julefreden og mange danskere kan nu risikere, at ende med at holde jul alene. 

Ifølge Mads Albertsen der er professor ved Aalborg Universitet, er udviklingen i coronasmitten bekymrende. 

Det fortæller han til B.T. 

"Hvis det bliver ved med at stige med den her rate, er det ikke holdbart. Det kan alle med hjemmeskolematematik regne ud," lyder det fra Mads Albertsen. 

En fordobling hveranden dag 

Mandag var der registreret 966 nye tilfæde af Omikron i Danmark. Hos Statens Serum Institut regner man lige nu med, at smitten bil blive fordobles hveranden dag. 

Hvis man regner lidt frem, vil det betyde at der juleaften vil være mere end 100.000 danskere der er smittede og i isolation - når man medregner de seks dage man isoleres. 

Hvis man har været i nærkontakt med en der er smittet med Omikron, så lyder anbefalingerne ifølge Sundhedsstyrelsen således:

"Du skal straks gå i selvisolation og pcr-testes på dag et, fire og seks, efter du sidst var i nær kontakt med den smittede person. Du kan ophæve din selvisolation efter et negativt svar på din sidste test. Anbefalingerne gælder uanset, om du er færdigvaccineret, tidligere smittet eller ikke er færdigvaccineret." 

Det er ikke længe siden at der igen blev indført restriktioner. Blandt andet er der blevet lukket ned i nattelivet og landets skolebørn er blevet sendt på tidlig juleferie. Derudover fremrykkes tredje vaccinestik, så danskerne kan blive vaccineret tidligere. 

 

 

Anbefalet til dig