EasyJet-strejker starter i dag: Find ud af om din flyrejse bliver påvirket

01/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
EasyJets kabinepersonale vil begynde ni dages strejke i dag, og der er planlagt flere strejker i Spanien i løbet af juli.

Mest læste i dag

Det betyder, at hundredvis af besætningsmedlemmer vil stoppe arbejdet på easyjets baser i Barcelona, Malaga og Palma. 

Strejkerne vil bestå af tre 72-timers arbejdsnedlæggelser, med fjorten dages mellemrum fra i dag. 

Den første af de tre strejker starter fra i dag og fortsætter indtil søndag den 3. juli. 

Efter weekendens strejke, vil yderligere strejker derefter finde sted mellem den 15. Og 17. og igen mellem den 29. Og 31. juli. 

I sidste måned sagde en talsmand for easyjet, at de håbede på stadig, at kunne drive en fuld tidsplan på trods af strejkerne, der ville finde sted, men indrømmede, at der kunne komme nogle aflysninger. 

De sagde: 

“Vi er yderst skuffede over denne handling, da vi har gjort betydelige fremskridt hen imod en ny kollektiv overenskomst og derfor gerne vil fortsætte en konstruktiv dialog med dem.” 

“Skulle den faglige strejke fortsætte, kan der komme nogle aflysninger i vores flyvnings program til og fra Malaga, Palma og Barcelona i strejkeperioden.”

“På nuværende tidspunkt planlægger easyjet dog, at drive sin fulde tidsplan, og vi vil gerne forsikre kunderne om, at vi vil gøre alt for at minimere eventuelle aflysninger.”

I dag rådede flyselskabet passagerer, der rejser mellem Barcelona, Malaga og Palma, til at tjekke status for deres flyvninger. 

En talsmand fortalte til The Sun

“Easyjet er formelt blevet underrettet om strejkeaktioner af kabinebesætningen fra Spanien.” 

“Vi råder kunder, der rejser til og fra Barcelona, Malaga og Palma, til at tjekke status for deres flyrejser på vores tracking side for flyvninger eller administrere deres bookinger ved hjælp af vores aflysnings portal på vores app eller hjemmeside.” 

“Selvom dette er uden for vores kontrol, vil vi gerne undskylde over for alle vores kunder for enhver ulejlighed, der er forårsaget, og vil gerne forsikre dem om, at vi gør alt for at minimere enhver aflysning som følge af strejkeaktionerne.” 

Flyselskabets personale, der tilhører den spanske USO-fagforening, meddelte, at de vil strejke i sidste måned, i protest mod lave lønninger. 

Fagforeningen vil have en lønstigning på 40 procent i lavtlønnet kabinepersonales grundløn. 

Easyjet er heller ikke det eneste flyselskab, der strejker i weekenden. 

Ryanairs medarbejdere i Spanien strejker også for løn- og arbejdsvilkår. 

Deres strejker begyndte i går og vil vare indtil lørdag den 2. juli. 

Dette vil påvirke flyvninger på ti baser i hele Spanien - Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma, Valencia, Girona, Santiago de Compostela og Ibiza.

En talsmand fra flyselskabet siger, at de stadig forventer at have en fuld tidsplan i weekenden, da strejkerne er dårligt understøttet.

Anbefalet til dig