Edderkoppesæsonen er over os: Nu er der fundet ny kæmpeedderkop i Danmark

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny, stor krabat er nu blevet fundet i Danmark.

Lige nu læser andre også

Efteråret er her, og som de fleste danskere ved, betyder det også, at den årlige invasion af edderkopper og insekter i vores hjem er ankommet. 

Udover at sæsonen nu er skudt i gang, så har biologen Frederik Leck Fischer, som er i gang med at kortlægge alle edderkopper, nu fundet en ny edderkoppeart.

I Danmark findes der omtrent 600 forskellige edderkoppearter, og den nye art, Frederik Leck Fischer har fundet, er kæmpestor.

Det skriver TV 2.

Den nyfundne edderkop er omtrent fem-seks centimeter, og den har grønne, behårede ben. Dermed bliver den heller ikke en favorit hos de danskere, der lider af araknofobi.

Grundet sin størrelse og det faktum, at den tilhører den familie, der kaldes Pighånde, er edderkoppen blevet døbt Kæmpe Pighånd.

Da Frederik Leck Fischer fandt edderkoppen på en biodiversitetsworkshop i Jørlunde, der ligger i Nordsjælland, kunne han ikke fastslå, om det var en ny art ved første øjekast:

“Den var ikke voksen, så jeg kunne ikke artsbestemme den. Så jeg havde den faktisk i pleje i seks uger og ventede på, at den blev voksen, for at jeg til sidst kunne artsbestemme den”, siger han i ’Go’ morgen Danmark’.

Han tilføjer dertil, at det at finde en ny edderkoppeart ikke sker særlig ofte:

“Det er ikke noget, der sker hver dag. Vi har haft masser af år, hvor der ikke er dukket nye edderkoppearter op”, udtaler han.

Anbefalet til dig