Efter 17 års hårdt arbejde: Nu går Louises drøm i opfyldelse

Louises drøm er gået i opfyldelse. Foto: Superlux

En næste to årtier gammel drøm går nu i opfyldelse.

Det har taget 17 år, men - som det gamle ordsprog siger - så kommer alt godt til den, der venter. 

Forfatter Louise H. A. Trankjær har næsten lige udgivet sin nye bog - Lysets Datter - på Forlaget Superlux. Selvom bogen netop er udgivet, så har den været længe undervejs. Faktisk er bogen den første roman, Louise nogensinde skrev, fortæller forfatteren. 

”Jeg begyndte at skrive på den i foråret 2003, så det var helt surrealistisk at stå med bogen i hånden så mange år senere,” siger forfatter Louise H. A. Trankjær og fortsætter:

”Bogen har været længe om at lande der, hvor den er i dag, derfor er jeg også ekstra glad for at være nomineret til ’Årets fantasybog.’”

Læs også

Smittetal: Flere end 4000 testet positive - Indlagte runder skarpt hjørne

Nomineret til flot pris

Bogen er blevet nomineret til at være ’Årets fantasybog’ i Dansk Fantasys konkurrence, da læserne fik mulighed for at nævne de bøger, som de tænkte skulle nomineres.

”Det var fedt, at så mange mennesker bakkede op om bogen. Jeg blev helt overvældet, og nu er den altså nomineret,” siger Louise

Hvilken bog, der vinder prisen, er igen op til læserne, som kan stemme her

”Det ville være vanvittigt at vinde. Det er et stærkt felt, der er nomineret. Det var hvert fald ikke i mine tanker, da jeg begyndte på bogen i 2003.” siger Louise.

Læs også

Planen er nu klar: Danskere skal holde øje med e-Boks

Kvinderoller og Tolkien

Louises bog handler om den unge kvinde, Enilia, der er halvt menneske og halvt ainatunari – et magisk lysfolk. I bogen drager Enilia ud for at finde sin bror, Elior, der er taget i krig mod mørket sammen med de andre ainatunari.

”Det var vigtigt for mig at have en kvinde i hovedrollen. Jeg ville gerne vise, at kvinder og piger også kan være stærke hovedkarakterer,” siger Louise

Det er tydeligt i læsningen af bogen, at Louise har brugt meget tid på at bygge sin verden op, og at hun bygger oven på grundsten lagt af andre forfattere som fx J. R. R. Tolkien.

”Jeg tror, at alle drømmer om at skrive den næste ”Ringenes Herre”,” siger Louise og griner. ”Faktisk havde jeg opfundet næsten et helt sprog til lysfolket, men det blev alt for forvirrende, når man læste bogen,” fortsætter hun.

Læs også

Larmer så det generer naboen: Det skulle han aldrig have gjort

 

 

 

Læs også