Efter 23 år: Populær dansk serie fra 90'erne vender tilbage

25/11/20 19:48

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Lars von Triers prisvindende serie vender formentlig tilbage efter 23 år. Det forventes, at optagelserne begynder til januar.

Den danske gyserserie 'Riget' tog Danmark med storm i 90'erne. Nu tyder det på, at den tredje del af serien er på vej. 

 Ekstra Bladet skriver, at de har erfaret fra troværdige kilder, at optagelserne til den tredje del af Lars von Triers populære 'Riget'-serie forventes at tage sin begyndelse til januar. 

Desuden skriver de også, at de første allerede er blevet ansat på produktionen. 

"Den har været på produktions-ønskelisten i tæt på 25 år, og den er dukket op med jævne mellemrum som en mulighed. Gud rår, og mennesket spår," fortæller den kryptiske Peter Aalbæk fra Zentropa, ifølge Ekstra Bladet. Han derfor hverken be- eller afkræfter noget. 

Det er også et forsigtigt svar, der er blevet givet fra von Trier-produceren Louise Vesth. 

"Lars har overvejet det flere gange, men han har flere idéer," fortæller hun og tilføjer, at hun først kan fortælle mere om et par måneder. 

Aflyst efter døsfald

De første fire afsnit af serien blev vist tilbage i 1994. Tre år senere, i 1997, udkom 'Riget 2' med fire yderligere afsnit. Her vandt serien også hele seks Bodilpriser og seks Robertpriser. 

Tredje del af serien var oprindeligt planlagt til at følge et par år efter. Som følge af en række dødsfald fra flere af skuespillerne, var det dog ikke muligt. 

Blandt andet døde Ernst-Hugo Järegårds, der spillede overlægen Stig Helmer i 1998, ligesom Kirsten Rolffes, der spillede Sigrid Drusse, gik bort i 2000.

I stedet blev manuskriptet overdraget til Stephen King. Den verdenskendte forfatter brugte herefter den danske serie som inspiration til at lave 'Kingdom Hospital'.

Det er endnu ikke sikkert, hvor meget 'Riget 3' kommer til at genbruge fra det mere end 20 år gamle manuskript.