Efter abdikation: Nu har dronning Margrethe truffet stor beslutning

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dronning Margrethe har truffet en stor beslutning.

Mest læste i dag

I forbindelse med tronskiftet har dronning Margrethe fået foræret en stor skulptur, som er lavet af kunstner Johnny Haugaard. Den arbejdede han hårdt på at få færdiggjort op til tronskiftet, og det nåede han heldigvis.

Der er tale om en gave fra Midt- og Vestjylland, men hidtil har der været tvivl om, hvor den skulle stå.

Det er der nu kommet svar på, da dronning Margrethe har truffet en beslutning om dette. Hun har ifølge TV Midtvest besluttet, at den skal have en fast plads på Marselisborg Slot i Aarhus.

Ifølge Ritzau har mediet modtaget et brev fra kongehuset, der er skrevet af dronning Margrethes hofchef. I dette brev bliver det også afsløret, at hun sætter stor pris på den flotte gave fra Midt- og Vestjylland.

"Jeg skal på vegne af Hendes Majestæt Dronning Margrethe overbringe de varmeste hilsener med stor tak for den spændende skulptur modtaget i forbindelse med dronning Margrethes abdikation," skriver hofchef Kim Kristensen til TV Midtvest.

Gaven blev - som sagt - givet i forbindelse med dronning Margrethes abdikation. Det er dog ikke blot skulpturen i sig selv, der er en gave. Den er nemlig blevet fyldt med hele 6.000 hilsener, der alle stammer fra personer i Midt- og Vestjylland.

Hvor skulpturen præcis kommer til at stå, er der ikke meldt noget ud om. Det er blot blevet meldt, at den skal stå ved Marselisborg Slot i Aarhus. Sandsynligvis bliver det udenfor, da den er 4,5 meter høj og vejer omtrent 300 kilo.

Dronning Margrethe blev for nylig præsenteret for det nydelige kunstværk. Det skete, da hun og andre dele af kongefamilien, herunder kong Frederik og dronning Mary, var på besøg i Aarhus. Kongefamilien deltog i en festgudstjeneste i Aarhus Domkirke i søndags.

Desuden var den store skulptur blevet pyntet med blomster, som også faldt i dronning Margrethes smag. Af denne årsag har hun også besluttet, at der skal plantes blomster rundt om den, når den bliver placeret i slotshaven.

"Jeg håber jo, skulpturen ender med at stå i et helt blomsterbed," siger kunstner Johnny Haugaard.

Kunstværket blev lavet i Herningcenteret, hvor Johnny Haugaard fik hjælp af en række frivillige til at komme i mål med det store projekt. Og det hårde arbejde har båret frugt, da alle de involverede nu kan glæde sig over, at den får en fast plads på Marselisborg.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig