Efter aflysning kan kronprins Frederik juble: I dag sker det

Kronprinsen i højt humør på Færøerne. Her ses han i programmet ’Kongehuset på Færøerne’ . Foto: DR / Morten Krüger.

Ligesom med meget andet så var de kongelige jagter også aflyst under coronapandemien, men nu kan kronprinsen juble over, at det igen er muligt at samles og tage på jagt.

“H.K.H. Kronprinsen afholder Kongejagt i Gludsted Plantage.”

Sådan lyder dagens program for kronprins Frederik i dag, hvis man tager et kig i den kongelige kalender. 

Ligesom med meget andet så var de kongelige jagter også aflyst under coronapandemien, men nu kan kronprinsen juble over, at det igen er muligt at samles og tage på jagt.

Kongehuset afholder kongejagterne rundt omkring i landet i jagtsæsonen fra primo oktober til medio januar. Deltagerne er som regel repræsentanter fra stat, regioner, kommuner og erhvervslivet samt bekendte af kongehuset, skriver Billed Bladet.

Tidligere var det monarken, der var vært ved disse kongejagter. Men i nyere tid har det gerne været prins Henrik, mens det i dag er kronprins Frederik eller prins Joachim. 

Stor passion for jagt

Der er ingen tvivl om, at en af kronprins Frederiks helt store interesser er jagt. Det kom også til udtryk tidligere på året, hvor kronprinsen deltog i DR-programmet ‘Nak & Æd’.

Hvordan får man kronprinsen med på ideen? Det viser sig, at det faktisk var kongehuset selv, der spurgte.

Foto: DR.

Det fortalte redaktør på programmet, Anders Roholt.

“Det skete simpelthen på den måde, at vi for et år siden fik en invitation fra kongehuset til at komme med på sikajagt. Derefter tog vi til København og holdt et møde med dem, hvor vi fik at vide, at kronprinsen gerne ville deltage, og jeg må indrømme, at jeg da lige måtte knibe mig selv i armen,” forklarede Anders Roholt til DR.

I programmet kan man se, hvordan kronprinsen gav en hånd med i jagtlejren, og værterne Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk behøvede ikke bekymre sig om tiltaleformen.

“Du kører bare dus,” lød det fra kronprins Frederik i programmet, der kan ses her.