Efter afsløring af overgreb på børn på Borup Skole er der nu godt nyt

Af: Mie M.B

|

15/02/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Efter vinterferien vil der blive taget hånd om den fortsatte trivsel på skolen

Lige nu læser andre også

Borup Skole i Køge Kommune står overfor en række tiltag, der skal sikre elevernes fremadrettede trivsel. 1. viceborgmester Ken Kristensen (V) har annonceret, at der efter vinterferien, der falder i uge 8, vil blive iværksat yderligere initiativer for at rette op på de grusomme sager, der de sidste par dage har præget overskrifterne i flere medier. Det skriver SN.

"Det, der blev fremlagt i går, var første halvleg. Anden halvleg håndteres efter vinterferien med yderligere tiltag," forklarer Kristensen, uden dog at gå i detaljer om de specifikke initiativer på grund af personfølsomme oplysninger.

Initiativerne, der blev præsenteret på et dialogmøde med forældrene til indskolingseleverne, inkluderer tilbud om psykologsamtaler til børnene og kompetenceudvikling for skolens medarbejdere. Køge Kommune er parat til at ansætte yderligere psykologer, hvis behovet overstiger det nuværende tilbud. "Vi har simpelthen ikke råd til at lade vær," understreger Kristensen.

Kritik har været rettet mod kommunen og skolen for en angiveligt langsom reaktion på forskellige hændelser. På trods af dette forsikrer Kristensen, at der ikke er fundet juridiske fejl i forvaltningens håndtering af situationen. For at sikre en uvildig vurdering har Kristensen dog anmodet om, at ministeriet involveres i processen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet bekræfter, at der er dialog med kommunen om, hvordan de bedst muligt kan støttes i deres bestræbelser på at forbedre forholdene på Borup Skole. 

Anbefalet til dig