Efter corona-chok: Nu reagerer Frederik og Mary

08/12/20 11:02

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I går blev prins Christian testet positiv for corona, nu reagerer kronprinsparret.

Mandag sidst på eftermiddagen breakede en nyhed, der skabte stor furore i vores hjemlige andedam. Landets tronfølger, prins Christian, er nemlig testet positiv for corona. Det oplyste Kongehusets pressetjeneste. 

"Kronprinsparret blev i går, søndag den 6. december 2020, orienteret om et lokalt smitteudbrud af COVID-19 på Tranegårdskolen i Hellerup. Prins Christian er efterfølgende testet positiv for COVID-19," udtalte Kongehuset, inden de tilføjede: 

"Hans Kongelige Højhed opholder sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. Ud over Kronprinsfamilien har Prins Christian ikke været i kontakt med øvrige medlemmer af den kongelige familie i den seneste tid."

Nu reagerer forældre 

Kongehuset oplyser desuden, at familien i forbindelse med testsvaret har modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende smitteopsporing og test af hele Kronprinsfamilien.

Tirsdag reagerer forældrene dog. Det står klart efter et kig på Kongehusets hjemmeside. Her er både kronprins Frederik og kronprinsesse Marys officielle pligter i denne uge blevet aflyst. Kronprinsen skulle ellers have overværet overrækkelsen af dagbladet Børsens' gazellepris og Mary skulle have deltaget i en koncert med DRs pigekor.

Nu bliver ingen af delene til noget. Istedet vil familien i de kommende dage opholde sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ, indtil det efter de gældende retningslinjer igen er sikkert at afbryde isolationen.