Efter corona-smitte: Mette Frederiksen aflyser besøg hos dronningen

19/11/20 10:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Et udbrud af smitte får nu statsminister Mette Frederiksen (S) til at ændre i sine planer.

Nu fortæller Statsministeriet, at der ændres i planen for dagens udnævnelse af en eller flere nye ministre.

Det skyldes, at en person i statsminister Mette Frederiksen (S) familie i dag er blevet testet positiv for coronavirus, oplyses det.  

Desuden fortælles det, at statsministeren ikke har været i ”nær kontakt” med vedkommende, men hun vil dog ud fra et forsigtighedshensyn i dag blive testet, sådan at statsministeren ved en negativ test kan genoptage sine fysiske forpligtelser hurtigst muligt.

Ud fra et ekstra forsigtighedshensyn vil statsministeren dog uanset et negativt testsvar ikke møde Hendes Majestæt Dronningen i dag. Det samme gælder minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen, der har været sammen med statsministeren i går.

Flere ministre i dag

Statsministeriet fortæller desuden, at det drejer sig om flere ministre end blot en. 

"På den baggrund forventes det for nuværende og foreløbigt, at statsministeren telefonisk præsenterer ændringer i regeringen for Hendes Majestæt Dronningen kl. 14.30," skrives der i pressemeddelelse. 

"Derefter kan de tiltrædende ministre modtages af Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg. Ved et negativt testsvar vil statsministeren herefter, traditionen tro, præsentere de tiltrædende ministre for offentligheden på slotspladsen."

Der vil herefter ske overdragelser i de berørte ministerier fra kl. 16.00. oplyses det.