Mette Frederiksen reagerer på drab: Kommer med klart løfte

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen reagerer nu på de seneste dages drab begået af psykisk syge.

Lige nu læser andre også

Blomsterhavet vokser stadig foran den psykiatriske institution i Brøndby, hvor en kvindelig behandler fredag blev knivdræbt af en mandlig patient.

Og det skræmmende angreb fredag, hvor også to andre blev såret, har sat gang i tankerne hos mange - herunder Mette Frederiksen.

Drabet, som er det seneste i rækken af drab begået af psykisk syge, får nemlig nu statsminister Mette Frederiksen til at reagere på Instagram.

På sin Instagram-konto har hun således delt en emoji med et knust hjerte, der ledsages af et klart løfte om at sætte ind:

"Vi skal gøre mere, end vi gør i dag. Og det lover jeg, at vi vil," skriver hun.

Hvad det konkret er, Mette Frederiksen vil have, der skal ske, nævnes ikke. I stedet henviser hun til, at der sidste år blevet lavet en tiårsplan for psykiatrien, og at regeringen i år har lovet at afsætte tre milliarder kroner yderligere til psykiatrien frem mod 2030.

"Vi er ikke i mål endnu," skriver Mette Frederiksen videre.

Men ifølge flere eksperter, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, er en tiårsplan ikke nok. Der skal ske noget nu.

"Det, vi har set over de seneste dage, er voldsomt. Og det bunder i et problem, vi har kendt i mange år," siger forperson for Dansk Psykiatrisk Selskab, professor Merete Nordentoft, til Ekstra Bladet og tilføjer:

"Nu har man lavet en tiårsplan for psykiatrien, men der skal sættes ind nu. Vi skal forbedre behandlingen af skizofreni nu, der skal være en mere opsøgende indsats, og der skal være bedre mulighed for længere indlæggelser. Hvis man gør det, kan vi godt gøre noget ved det her."

Samme budskab kommer fra direktør for Psykiatrifonden Marianne Skjold Larsen, der udtaler, at man bør kunne sætte penge af her og nu til at sætte ind over for de mennesker, der er svært psykisk syge.

Anbefalet til dig