Efter dronningens død: Nu bekræftes nye titler til Meghan og Harrys børn

09/09/2022

Naja Radik

Foto: Toby Melville/PA Images/Ritzau Scanpix
Hertugen og hertugindens børn har fået nye titler.

Mest læste i dag

Hendes Majestæt døde fredeligt på Balmoral torsdag, hvilket markerede en afslutning på hendes historiske 70 års regeringstid og udløste en strøm af sorg rundt om i verden.

Hendes død i en alder af 96 år betyder, at hendes oldebørn påtager sig titler på grund af  deres bedstefar Kong Charles, tiltrædelse af tronen. 

I henhold til protokoller oprettet af Kong George V, dronningens bedstefar, har en suveræns børn og børnebørn automatisk ret til titlen HKH og prins eller prinsesse. 

Prins Harry og Meghan Markles børn, Archie på tre år og Lilibet på et år, bliver nu officielt prins og prinsesse og kongelige højheder ifølge reglerne, der blev indført i 1917.

Meghan havde tidligere talt om sit chok over at få at vide, at Archie ikke ville få politibeskyttelse, fordi han ikke havde en titel.

Hun foreslog, at beslutningen blev taget på grund af hans blandede race, hvilket ikke var tilfældet. 

På det tidspunkt, hvor Archie blev født, var han oldebarn af en suveræn, ikke et barnebarn. 

Grunden til, at prins George på ni år havde ret til at være prins, er, at han er beskyttet i George V’s protokol.

Dette skyldes, at han er et oldebarn af monarken ned ad den direkte arvefølge til tronen, idet han var den ældste søn af den ældste søn af prinsen af Wales.

Prins Georges søster, prinsesse Charlotte på syv og prins Louis på fire, har ret til deres titler på grund af et patent underskrevet af Dronningen den 31. december 2012.

Det gav prins, prinsesse, og kongelige højheder titler til alle børn af prinsen af Wales ældste søn, prins William.

I en trist meddelelse bekræftede Buckingham Palace, at Hendes Majestæt Elizabeth II, den længst siddende monark i britisk historie, var gået bort, hvilket gjorde hendes søn, Charles, til konge.

Buckingham Palace meddelte: 

“Dronningen døde fredeligt på Balmoral i eftermiddag.”

Som 73-årig er Charles den ældste person, der tiltræder tronen i britisk historie. Det skriver The Sun.

Anbefalet til dig