Efter flere måneders venten: Nyt sociale medie ‘Threads’ kan endelig downloades

Af: Mie M.B

|

15/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det tager kun få minutter at komme godt i gang med det nye medie, hvis man i forvejen har en bruger på Instagram

Mest læste i dag

Meta lægger sig ud med mediet X med sin nye sociale platform, Threads. Platformen ramte Europa i går og er så småt begyndt at få brugere flyttet over. Meta lyder måske bekendt, hvilket der er en rigtig god grund til - det er nemlig dem, der også står bag Instagram og Facebook, hvilket som forbruger giver nye brugere på Threads en fordel i den forstand at de kan trække alle forbindelser, følgere og informationer fra deres instagram konto og fra X over på Threads.

Den populære platform har været tilgængelig i andre regioner siden juli, men europæiske brugere blev holdt udenfor, mens Meta ventede på klarhed vedrørende EU's digitale markedsforordning. Det skriver Mobilsiden.

På Threads vil brugerne kunne dele tekst, billeder og videoer, og interagere med hinanden gennem kommentarer, svar, delinger og likes - en model velkendt fra konkurrenten, X (tidligere Twitter).

Tidligere på året, da Meta lancerede Threads, blev europæiske brugere udelukket på grund af usikkerhed om, hvordan EU's nye regulering af digitale markeder ville påvirke virksomheden, især i forhold til deling af brugerdata på tværs af forskellige platforme.

Nu meddeler Meta, at Threads vil være tilgængelig for europæiske brugere fra torsdag den 14. december kl. 12:00 dansk tid. Dette blev afsløret i en teaser på Meta's egen ejede platform, Instagram. Ved at søge efter "ticket" på Instagram, viser et rødt ikon af en billet dato og tidspunkt for lanceringen, med et ur, der tæller ned til det længeventede øjeblik.

Threads gjorde indtryk ved lanceringen ved at blive det hurtigst voksende software nogensinde, med mere end 100 millioner brugere på bare fem dage. Dog har platformens popularitet styrtdykket siden da, og i december har konkurrenten X omkring 100 gange mere webtrafik end Threads. Det bliver spændende at se, om Threads formår at genvinde sin position på markedet og konkurrere med de etablerede sociale medieplatforme, nu hvor den endelig er frigivet i Europa.

Anbefalet til dig