Efter flere restriktioner: Regeringen kommer nu med særlig opfordring

06/1/21 08:14

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I disse dage påvirker coronavirussen så godt som alle dele af danskernes hverdagsliv.

Tirsdag i denne uge bød på en stramning af de gældende restriktioner. 

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S), da hun - midt på eftermiddagen - havde indkaldt til pressemøde. Flankeret af blandt andet sundheds- og ældreminister Magnus Heucnicke (S) og Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, fortalte statsministeren, at forsamlingsloftet nu sænkes til fem personer, ligesom der igen skal holdes to meters afstand, når man færdes i det offentlige rum. 

I løbet af pressemødet indrømmede regeringen selv, at den famøse værktøjskasse er ved at være tom. Udover lukning af take away og daginstiutioner samt et decideret udgangsforbud, er der ikke meget mere at gøre for at dæmpe smittespredningen. 

Nyheden om, at daginstitutionerne holder åbne indtil videre, blev formentlig mødt med glæde af mange forældre, da det betyder, at deres børt fortsat kan blive passet. Nu kommer regeringen dog med en opfrodring til alle landets forældre. 

Kommer med opfordring

Hos BUPL, som er fagforeningen for landets pædagoger, ønskede man ellers en nedlukning af daginstitutionerne. Det fortæller Elisa Rimpler. der er formand for BUPL. 

”Vi havde gerne set, at der også blev indført nødpasning på daginstitutionsområdet,” siger hun.

”Men vi har også hørt statsministerens udmelding, at vi er for vigtige for vores samfund, og det betyder også, at det er afgørende for samfundet og økonomien, at vi går på arbejde.”

Det er altså ikke tilfældet endnu. Det ser dog ud til, at regeringen kommer pædagogerne lidt i møde. Tirsdag efter pressemødet udgav regeringen pjecen "Skærpet forsamlingsforbud og nye tiltag for at imødegå cluster B.1.1.7", hvori de kommer med en lodret opfordring til landets forældre. 

Her skrives der, at de danske forældre bør hold ”børn hjemme fra dagtilbud, hvis dette er muligt.”

Indtil videre holdes daginstitutionerne åbne. Hvorvidt det fortsætter sådan, må vise sig. Regeringen fortalte på pressemødet, at de holder øje med situationen og hele tiden overvejer, om der skal indføres nye restriktioner eller de gældende skal forlænges.