Efter flykatastrofe: Flyselskab fraråder nu denne praksis

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forældre opfordres nu til at medbringe autostole i stedet

Lige nu læser andre også

Efter den nylige luftkatastrofe tilknyttet en Alaska Airlines-flyvning advarer føderale embedsmænd nu forældre mod at holde deres spædbørn på skødet under flyvning. Denne advarsel kommer efter, at en sektion af flyet brød af ved 16.000 fods højde, hvilket skabte et gabende hul i flyet. Trods denne hændelse, overlevede alle ombordværende. Det skriver New York Post.

Den pludselige trykforskel under hændelsen sugede to mobiltelefoner, en hovedstøtte og skjorten fra en teenager ud af flyet. Genstandene blev senere fundet på vejsider og i baghaver hos beboere i Portland efter at være faldet flere kilometer.

Hvis flyet ikke lige var lettet, og lyset for sikkerhedsselen ikke havde været tændt, kunne konsekvenserne have været katastrofale. Der var dog tre passagerer ombord på Boeing 737, der ikke var spændt fast: Tre spædbørn, der blev holdt på skødet.

Spædbørn under 2 år kan flyve gratis og behøver ikke en separat flybillet da de kan blive holdt på skødet af en voksen. Eksplosionskraften under hændelsen med døren kunne dog have revet et spædbarn ud af forældrenes hænder, hvilket potentielt kunne have ført til, at barnet blev suget ud af flyet.

Alaska Airlines opfordrer nu forældre til at købe en plads til spædbørn under 2 år og bruge en autostol for at forbedre sikkerheden. Den ellers normale kutyme med at holde børn på skødet, især under start og andre sårbare faser af flyvningen, frarådes kraftigt, både som en sikkerhedsforanstaltning under ekstreme hændelser og mere almindelige turbulenssituationer.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig